Надзиратели и служители на съдебна охрана протестираха пред съдебната палата

...
Надзиратели и служители на съдебна охрана протестираха пред съдебната палата
Коментари Харесай

Надзиратели и охранители на улицата, Цецка продължава да мълчи

Надзиратели и чиновници на правосъдна защита стачкуваха пред правосъдната палата в Бургас. Те упорстват за уеднаквяването на заплатите им с тези на служителите на реда и увеличение на състава им. Не сме чиновници втора употреба, пишеше на плакатите на протестиращите.
5 на 100 нарастване на заплатите в бранша беше контрактувано след среща на министрите на правораздаването и на финансите. Това обаче не удовлетворява синдикалните организации. От 600 до 900 лв. варират заплатите на надзирателите и на правосъдната защита сега.

5 % нарастване са извънредно незадоволителни, това са към 30 лв. нарастване на заплатите или 15 евро още. Ние непрекъснато догонваме чиновниците в Министерство на вътрешните работи, а сме обединен бранш и отношението на държавното управление към този бранш би трябвало да е единно, би трябвало да има идея какво вършим.
Разочаровани сме за това, че законът е един, а мерят по два аршина. Това, което е за полицията, за нас не важи. Демотивирани сме.
Няма задоволително хора и това усилва натоварването. Отпуски стоят насъбрани от години наред, не могат да се вземат, тъй като съставът не доближава, с цел да се извърши работата, която е настояща, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР