Надзирател бе осъден за подкуп, който взел от арестант. Срещу

...
Надзирател бе осъден за подкуп, който взел от арестант. Срещу
Коментари Харесай

Осъдиха надзирател, взел 150 лв. подкуп от арестант

Надзирател бе наказан за рушвет, който взел от задържан. Срещу 150 лева той му внесъл алкохол и марихуана.

Охранителят е наказан от Софийския градски съд на 3 година затвор условно, 5000 лева санкция и отнемане от право да заема служба на държавен чиновник и служба в системата на правосъдната власт, както и да упражнява специалност или активност, обвързвана с надзорната активност на системата на осъществяване на наказванията. Освен това ще упражнява обществено-полезен труд.

Разследването е осъществено от VIII РУ-СДВР под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е импортиран в съда от СГП на 08.02.2022 година

В хода на правосъдното разследване подсъдимият е признал напълно обстоятелствата по този начин, както са изложени от прокурора в обвинителния акт. Съдът е приел, че липсва подозрение по отношение на годността, надеждността и достоверността на подкрепящите самопризнанието на подсъдимия доказателства и е приел за открити залегналите в обвинителния акт констатации за обстоятелствата.

Според събраните по делото доказателства в интервала 14.08.2020 година – 16.08.2020 година, в сeло Бистрица, Район „ Панчарево “-СО, в качеството на длъжностно лице – младши контрольор надзорник 1-ва степен в следствен арест, изискал и приел от Х. Б. парична сума в размер на 150 лева, с цел да извърши деяние по работа – да внесе алкохол, храна и високорисково наркотично вещество – марихуана (коноп) в постройката на следствения арест, които след това да съобщи на Б. М.

Присъдата на Софийски градски съд е влезнала в действие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР