Надявайки се да създаде модел за работодателите в цялата страна,

...
Надявайки се да създаде модел за работодателите в цялата страна,
Коментари Харесай

Байдън вижда пандемия на неваксинираните и милиони федерални служители трябва да се ваксинират

Надявайки се да сътвори модел за работодателите в цялата страна , президентът Джо Байдън желае милиони федерални чиновници би трябвало да покажат доказателство, че са имунизирани против ковид , или да се подложат на постоянни проби и строга обществена отдалеченост, маски и ограничавания за пътешестване, оповестява " Асошиейтед прес ".

Служител, осведомен с проектите на президента, които занапред би трябвало да бъдат оповестени обществено, акцентира, че новите насоки не са наложителна имунизация за федералните чиновници и че тези, които решат да не се имунизират, няма да бъдат уволняване .

Новата политика съставлява самопризнание от страна на администрацията на Байдън, че държавното управление - най-големият шеф в страната - би трябвало да направи повече, с цел да усили бавния % на имунизация , защото случаите на ковид и хоспитализациите се усилват, водени основно от разпространяването на по-инфекциозния вид Делта .

Байдън изясни, че виновността за възраждането на вируса е на неимунизираните . " Пандемията, която имаме в този момент, е пандемия на неимунизираните ", сподели Байдън по време на визитата си в сряда в завода за камиони в Пенсилвания, където прикани неимунизираните " апелирам, апелирам, апелирам, апелирам ваксинирайте се ".

Ден по-рано той изясни, че " в случай че тези други 100 милиона души се имунизират, щяхме да сме в напълно друг свят ".

В сряда администрацията към момента преглежда детайлности от предстоящите насоки и остават обилни въпроси по отношение на нейното използване и обсег. Не е ясно дали президентът ще издаде сходни условия за армията и по какъв начин ще бъдат наранени федералните подизпълнители . Администрацията афишира хода в този момент с вярата, че това ще даде задоволително време на организациите да изработят свои лични насоки и проекти за осъществяване, преди хората да се върнат изцяло в офисите .

Очаква се известието да е част от по необятни бележки в четвъртък, които Байдън даде обещание да очертае " идващите стъпки в напъните ни да имунизираме повече американци ".

Служителят, коментиращ пред АП изясни, че диалогът към новите инструкции за ваксини е в развой на работа от известно време и има за цел да даде образец за частните компании, който да следват , до момента в който се приготвят за завръщане на чиновниците си тази есен . Но това е единствено последната смяна в политиката от администрацията за една седмица на нови старания, защото Белият дом се бори с повишаването на случаите на ковид и хоспитализации в цялата страна поради Делта разновидността .
 Съединени американски щати удължават рестриктивните мерки за полети и пътешестване поради Covid вид Делта
Съединени американски щати удължават рестриктивните мерки за полети и пътешестване поради Covid вид Делта

Дългосрочните ограничавания за влизане в Съединени американски щати няма да бъдат отстранени скоро

В понеделник Департаментът по въпросите на ветераните стана първата федерална организация, която изисква имунизации за своите здравни служащи. Във вторник Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите споделиха, че всички американци, живеещи в региони със забележителна или висока степен на предаване на ковид, би трябвало да носят маски на закрито, без значение от техния имунизационен статус .

С последните данни на CDC, показващи, че Вашингтон е изправен пред обилни темпове на вирусно предаване , в сряда репортерите и личният състав още веднъж сложиха маски в Белия дом.

Новите насоки по отношение на имунизациите за федералните чиновници отразяват действителността , че националната имунизация не е постигнала задачите си. Общественото мнение наподобява се е втвърдило към имунизациите, като неотдавнашно изследване на The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research откри, че измежду пълнолетните американци , които към момента не са получили ваксина , 35% споделят, че евентуално няма, а 45% споделят несъмнено няма да го създадат .

Д-р Леана Уен, някогашен комисар по опазването на здравето в Балтимор разяснява, че " това е разумната последваща стъпка . Ако желаете да ходите на работа и да поддържате връзка с други хора , тогава би трябвало да сте сигурни, че нямате Covid , и можете да извършите това или посредством имунизация, или посредством тестване . "

Около 60% от пълнолетните американци са изцяло имунизирани . Байдън пропусна задачата да накара 70% да си слагат най-малко една доза до 4 юли. Последната цифра е 69,3%.

Федералните служащи и чиновниците и подизпълнители са разпръснати из цялата страна , в това число доста в щатите, където скептицизмът към имунизациите е висок .

Професорът по публични услуги в университета в Ню Йорк Пол Лайт смята, че новите насоки на администрацията на Байдън ще оказват помощ за увеличение на % на имунизация в щати, където има забележителна опозиция . Лайт означи, че въздействието на държавното управление надвишава броя на хората, които директно наема .

Федералните подизпълнители и получатели на безплатни средства ще би трябвало да преценяват по какъв начин ще се приспособят към условията за имунизация от Вашингтон.

" Ако федералното държавно управление каже, че всеки, който работи за държавното управление директно или индиректно, би трябвало да бъде имунизиран, това е нещо голямо ", сподели Лайт.

Той пресметна, че федералното държавно управление непосредствено наема 2,2 милиона държавни чиновници на цялостен работен ден, плюс 1,4 милиона военнослужещи на дейна работа и към 500 000 служащи в пощенската работа на Съединени американски щати.

Служителите на частни подизпълнители , работещи на федерални работни места, са към 5 милиона, а има 1,8 милиона други хора, заети по федерални дотации .

Макар администрацията да се надява, че новите насоки ще покачат % на имунизация, това, че Байдън навлиза в средата на продължаващия политически спор към имунизациите, може да има противоположен резултат , в случай че в допълнение подклади рецензиите и недоверието към имунизациите измежду съперниците на президента.

Проучването на AP-NORC откри, че усещанията за имунизациите се разделят внезапно по партийна линия , като 43% от републиканците са доста по-склонни от 10% от демократите да кажат, че не са имунизирани и несъмнено или евентуално няма и да бъдат .

Всъщност представителят на Републиканската партия в Южна Каролина Ралф Норман, който се опълчи на условията за маски в Капитолия, загатна за битка против новите насоки . " Изискването на обособени лица да дават доказателства за имунизация би било голяма интервенция във взаимоотношенията лекар-пациент и персоналния живот на индивида ".

Администрацията на Байдън също може да се наложи да се оправя с правните провокации .

Федералната работа се ръководи от пластове правила и разпореждания , тъй че частните работодатели, както и държавните и локалните управляващи ще преглеждат политиката за имунизация в Белия дом, с цел да алармират до каква степен могат да стигнат, без да провокират опозиция от чиновниците или даже правосъдни каузи.

Министерството на правораздаването и федералната Комисия за равни благоприятни условия за претовареност обявиха, че нито един федерален закон не попречва бизнеса да изисква имунизации като изискване за претовареност , правосъдните разногласия сигурно ще последват такива условия на работното място, сподели Шарън Перли Маслинг, юрист по заетостта, който управлява COVID- 19 оперативна група в Morgan Lewis.

" Това е в действителност провокационен въпрос за работодателите ", сподели Маслинг. " Виждали сме по какъв начин работодателите изследват цялостен ​​набор от благоприятни условия, от поощряване на имунизациите, до стимулиране на имунизации, до налагане на имунизации за новоназначени чиновници или за всички . "

Сред образците с огромни компании, Delta Air Lines и United Airlines изискват от нови чиновници да покажат доказателство за имунизация. Goldman Sachs изисква от чиновниците си да разкрият своя ваксинален статус , само че не постанова те да бъдат имунизирани.

Ако работодателят сложи твърдо условие, чиновниците могат да изискат освобождение по медицински или религиозни аргументи според федералните закони за цивилен права.

Според разпоредбите на EEOC работодателят би трябвало да обезпечи " рационално пригаждане , което не основава ненужни усложнения за работата на бизнеса на работодателя ".

Могат да включват маски на работното място, обществено разграничаване , работа на модифицирана промяна, постоянни проби за COVID-19 или опция за работа от разстояние или даже предложение на преназначение .
 Ню Йорк притиска над 300 000 държавни чиновници да се имунизират
Ню Йорк притиска над 300 000 държавни чиновници да се имунизират

Заповедта влиза в действие от 13 септември - или имунизация, или ежеседмични тестове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР