Надяват се да убеди Путин да не спира доставките на

...
Надяват се да убеди Путин да не спира доставките на
Коментари Харесай

Балканските държави с отчаяна молба към Ердоган

Надяват се да убеди Путин да не стопира доставките на газ през зимата
Балканските страни са отправили обезверена молба към турския президент Реджеп Тайип Ердоган да помоли Владимир Путин да не стопира доставките на газ през зимата, отбелязва турският новинарски уебсайт Сон дакика.

Това е разкрил министърът на земеделието и горите Вахит Киришджи, който придружаваше президента Ердоган по време на визитата му в страни на Балканите предходната седмица, предава Българска телеграфна агенция.



Западните страни поредно оповестиха наказания против Русия след нашествието й в Украйна на 24 февруари. Тази война се води към този момент месеци наред. В отговор на продължаващите наказания пък Путин спря доставките на природен газ към европейските страни, припомня уеб сайтът.

Киришджи приказва по време на събитие за честването на 101-вата годишнина от успеха при Сакаря, състояло се през вчерашния ден в Полатлъ, Анкара.

„ Първо посетихме Босна и Херцеговина, по-късно Сърбия и Хърватия. Изречението, изразено от президентите и министър-председателите на трите страни, както и от нашите събеседници министри, беше следното: „ Следващата седмица (сегашната седмица, бел.ред.) ще бъдете на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие. Моля Ви говорете с Путин там. Имате положителни връзки и с президента на Азербайджан Илхам Алиев, апелирам, помолете ги да не понижават през зимния сезон течните горива и газа, който доставят “.

След формалните визити в Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия на 6, 7 и 8 септември, Ердоган съобщи, че те са били осъществени в сериозен интервал от позиция на районните събития.
Източник: standartnews.com

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР