„Надяваме се този път да се случи това, което казаха

...
„Надяваме се този път да се случи това, което казаха
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Премиерът няма да ни послуша

„ Надяваме се този път да се случи това, което споделиха държавното управление и здравните управляващи. Изчакваме заповед. Отваряне на заведение след 3-4-месечна пауза е много сложно”. Това съобщи в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. По думите му браншът се готви да отвори, само че подготовката е внимателна.

„ Ние не сме освободили чиновници, само че те са пръснати в цялата страна. Трябва да върнем хората в София, да заредим заведението. Това са огромни инвестиции”, съобщи още Алибегов. И изясни, че заведенията не могат да си разрешат след 2 дни още веднъж да бъдат затворени. Никаква еуфория не е превзела и Сашо Аджев, притежател на заведение в Сандански. Защото волята на премиера за отваряне от 1 март все по този начин зависи от данните на Националния щаб.

„ Членовете на Щаба плашат хората с числа, с нови инфектирани, ту има спад, ту има нарастване. Така че мисля, че министър председателят ще послуша първо тях, в сравнение с да се вслуша в настояването на нас, ресторантьорите, да отворим и да работим по-нормално вече”, разяснява Сашо Аджев. И тъкмо поради сходни разбори, част от ресторантьорите изобщо не се готвят за отваряне на първи март. „ Първо тъй като личният състав е от дълго време освободен”, изясни Сашо Аджев.

Сметките му не излизат, тъй като той не вижда по какъв начин в несигурната COVID-обстановка ще успее да завърти колелото и да трансформира разноските в облаги. „ Трябва да заредим всичко заведенията за хранене със артикули, да създадем едно хубаво зареждане, защото към този момент сме изхарчили запасите, в случай че има такива. Трябва да вземем стока, да задействаме контракти, от това ще тръгнат незабавно и отговорностите към Национална агенция за приходите за осигуровки и налози. Хората са още изплашени, несигурни”, разяснява Аджев. Ресторантьорите желаят гаранции и точни условия, при които може да се се стигне до ново затваряне. Колко заведения и заведения за хранене се готвят да отворят на 1 март? Стигна ли се до всеобщи банкрути? И ще разчитат ли от сектора на спомагателна помощ от страната? Гледайте във видеото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР