„Надяваме се скоро да обявя (формирането на нова партия). На

...
„Надяваме се скоро да обявя (формирането на нова партия). На
Коментари Харесай

Стефан Янев обяви, че е на финалната права на новата партия

„ Надяваме се скоро да разглася (формирането на нова партия). На финалния стадий сме по този начин да се каже. Разбира се, има условия на закона за политическите партии, които ние би трябвало да се съобразим с тях. Имаме подготвеност. Надявам се в околните седмици това да стане “,

Това съобщи военачалник Стефан Янев във връзка неговия предстоящ политически план в „ Лице в лице “ по

Що се отнася до позиционирането на новата групировка в политическия набор, Янев сподели, че „ чистата идеологическа скица ляво дясно не е толкоз забавна, хората към този момент задоволително се объркаха в тези идеологеми “.

„ Мисля, че е по-важно да кажем, че съидейниците на това ядро, в което сме се събрали все още съидейници, и хората, които ще се влеят в плана са по-скоро хора, които милеят за България, хора, които мислят за България “, сподели Янев.

Бившият министър на защитата разкри, че е срещу връщането на хартиената бюлетина, тъй като "машинното гласоподаване с всичките дефекти, които се загатват все още, въпреки всичко е една крачка напред от позиция на нашето съществуване и нашата процедура, които сме чували през годините, за деформиране на вота ".

За войната в Украйна

Изпращането на военна помощ за Украйна ще удължи мъката на хората там, счита някогашният министър на защитата.

„ Моето мнение по тематиката съм споделил и преди – да, ние би трябвало да помогнем на една страна, която е нападната, по метода, по който го вършим до момента - филантропична помощ по повод към бежанците, които са потърпевшите, които изнасят тежестта на човешките премеждия “, сподели Янев.

Според него тезата, че в случай че Украйна бъде оставена сама против Русия, то Киев ще капитулира, има съображение, само че данните, с които разполага, демонстрират, че военната помощ е унищожавана за локалните въоръжени сили е заличаване от съветските руските сили в границите на 24 - 36 часа след нейното идване.

„ Трудно е да преценим дали Украйна не би била агресор в един различен вид за развиване на нещата, каквито не се случиха “, съобщи Янев.

„ Ако приказваме за покупко-продажби, при които е имало краен адресат страна на НАТО, има и контрагент, който го е платил. Ако Народното събрание вземе решение, това значи, че българската страна ще го даде безплатно “, изясни Янев.

За парите за пътните строители

Янев е безапелационен, че не той като длъжностен министър председател е основал казуса с парите за пътните строители.

„ Категорично няма да приема това, тъй като в служебния кабинет участваха министри, които и сега са министри, имам предвид министъра на финансите. Той беше един от хората, които от трибуната на Народното събрание обясняваше по какъв начин тези контракти са противозаконни и той като министър на финансите няма да заплати след това “, сподели Янев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР