Надяваме се от 15 юни да имаме късен летен сезон,

...
Надяваме се от 15 юни да имаме късен летен сезон,
Коментари Харесай

Ангелкова се надява на късен летен сезон след 15 юни

Надяваме се от 15 юни да имаме късен летен сезон, в тази тенденция работим, зависи каква ще е обстановката в страната, обвързвана с ковид. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV.

Към момента съветваме да не се отхвърлят резервации, от 15 юни няма отказани нито от чужденците, нито от огромните туроператори, само че няма и записани нови, разясни Ангелкова.

Предвижда се основаване на приложение, което да демонстрира потенциала на плажовете, т.е. какъв брой места са свободни, с цел да няма скупчване на хора.

Освен това се обмислят заявления, с които идващите ще декларират, че не са носители на ковид, което изисква да се прави тест, преди да се тръгне на път, изясни Ангелкова.

Няма публична информация за банкрути на компании в бранша, означи тя.

Около 700 компании в бранш ресторантьорство и хотелиерство са се възползвали от мярката " 60/40 ", добави Ангелкова.

Ще се следи обстановката, в това време се готвим с оптимизъм за късния летен сезон, създали сме инструкции и рекомендации, съгласуваме с Министерство на здравеопазването и щаба, значимо е по какъв начин на международно равнище се развива ковид, значимо е какво се случва и в останалите страни, щабът не е споделил няма да има сезон, само че не е споделил и да няма записване. Ние сме тук, с цел да работим и да намерим баланс, обикновено е да се търсят отговорни, по този начин отговори Ангелкова на желаната й оставка от представители на туризма у нас.

На изказванията, че Националния туристически портал коствал 24 $, Ангелкова съобщи, че би било добре да е по този начин, само че всевъзможен тип внушения, които се вършат в тази тенденция, са неточни, тъй като тези 5 милиона са по линия на оперативна стратегия " Регионално развиване " още 2007- 2013 година, а уеб сайтът е изработен 2011-та, Министерството на туризма съществува от 2014 година

Освен това 2 години подред бяхме оповестили поръчка за възобновяване на уеб страницата на България, беше обжалвана тази процедура, 2 години след нейното оповестяване, спечелихме нейното обжалване в съда, и този, който беше определен, отхвърли да я подписа, предвид на това, че към този момент цените са разнообразни ", изясни тя.

Миналата година са оповестили процедурата като краткотрайно решение, с цел да имат уебсайт.

Ангелкова бе безапелационна, че не става дума за механично прекачване, а за прибавяне на ново наличие, превод на други езици, нови видеа и поддръжка. 70 хиляди лв. коства това, съгласно изследвания и експерти, добави министърът. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР