Надяваме се още юни да имаме два медицински хеликоптера с

...
Надяваме се още юни да имаме два медицински хеликоптера с
Коментари Харесай

Алексиев: Надяваме се още юни да имаме два медицински хеликоптера с екипажи

Надяваме се още юни да имаме два медицински хеликоптера с подготвени екипажи, съобщи служебният министър на превоза Христо Алексиев по време на присъединяване си в днешния парламентарен блицконтрол. 

Алексиев заяви, че крайният период за подаването на офертите за първите два хеликоптера е изминал през вчерашния ден. Има подадени две предложения на доста реномирани HEMS оператори, увери той и изрази вяра оценката да завърши бързо. Министърът напомни, че по друга процедура страната ни се чака да придобие още хеликоптери, първият от които се чака да дойде декември 2023 година, а останалите в интервала 2025-2026 г. 

„ Неколкократно сме заявявали, че незабавната здравна помощ по въздух е безспорен цели за служебното държавно управление и страната, защото касае живота и здравето на хората “, сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Отговорът на министър Христо Алексиев бе на заложен въпрос от народния представител Настимир Ананиев от „ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “, който изиска министърът да аргументира решението на служебното държавно управление да закрие сдружението „ България Хели Мед Сървиз “. Според Ананиев по този начин активността по търсене и избавяне ще се оскъпи, възлагайки я на други оператори.

„ Държавата би трябвало да поеме доста по-голям ангажимент, а не оперирането на незабавната здравна помощ по въздух да бъде поета от комерсиално сдружение, било то и държавно “, бе отговорът на министър Алексиев. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР