Надяваме се министър-председателят в оставка да е взел решението за

...
Надяваме се министър-председателят в оставка да е взел решението за
Коментари Харесай

Радев: Надявам се премиерът да е обмислил добре изгонването на руските дипломати

" Надяваме се министър-председателят в оставка да е взел решението за изгонването на съветските дипломати въз основата на солидна и достоверна информация и да го е обмислил добре и като мащаби, и като последици ".

Така президентът Румен Радев разяснява, оповестено във вторник. Това значи стесняване на състава на съветските представителства с 2/3.

Петков попита какво са създали всички над 100 души в съветското посолство, с цел да се укрепят връзките сред двете страни. Премиерът акцентира, че природният газ за България е бил спрян посредством едностранно несъблюдение на контракта. Според Петков тези хора работят срещу ползите на България.

Срещу изгонването на съветските дипломати към този момент се разгласи Корнелия Нинова, чиято партия към момента е съдружен сътрудник на Петков. Коментарът ѝ бе в същия дух като този на президента.

" Решението да бъдат изгонени 70 съветски дипломати е невиждан акт в българската дипломация, който ще има дълготрайни последствия ", написа тя.

Нинова твърди, че решението не е вземано нито от държавното управление, нито от съдружния съвет.

" Истината е, че това е персонално решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, до момента в който пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев ".

Това съобщи пред Нова телевизия шефът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. По думите му министър председателят е споделил концепцията с присъстващите, измежду които е бил и депутатът Станислав Балабанов.

Според Йорданов външният министър Теодора Генчовска, която е от квотата на Има Такъв Народ, не била съгласна с концепцията. Той съобщи още, че в случай че съветската страна приложи реципрочни ограничения, България на процедура ще остане без посланичество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР