Надяваме се годината да бъде присъствена и учениците да прекарат

...
Надяваме се годината да бъде присъствена и учениците да прекарат
Коментари Харесай

Красимир Вълчев категоричен: Няма планирано затваряне на училищата

Надяваме се годината да бъде присъствена и учениците да прекарат оптимално време в клас. Няма планувано затваряне на учебните заведения. Ние не знаем каква ще бъде обстановката, само че няма планувано затваряне. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 в ефира на Нова телевизия във връзка стартът на новата образователна година.

"Ако имам заболяемост в една паралелка - то тя ще мине на отдалечено образование. Говорим за няколко минути прилагане на маска,когато минават по коридора и отиват до тоалетната. В класната стая няма да се стои с маска ", изясни още той.

"Учителите са рационални хора и ще дадат верните инструкции на учениците ", акцентира той. По думите му има учебни заведения, които са избрали режим на разминаващи се междучасия и такива, в които когато и да е може да се върви до тоалетната. "Идеята е децата да бъдат научени, а не да бъдат наказвани ", сподели Вълчев.

Преподавателите, които влизат в няколко класа би трябвало да са с шлем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР