Надяваме се до края на годината и ние да се

...
Надяваме се до края на годината и ние да се
Коментари Харесай

Македонският владика: Дано и ние да се зарадваме като автокефална църква

Надяваме се до края на годината и ние да се зарадваме като автокефална черква, приети от Вселенската патриаршия и от останалите поместни православни църкви, съобщи македонският епископ Петър, отговаряйки на журналистически въпрос по отношение на това, че украинската черква дочака Коледа с томос за автокефалност от Цариград и дали Македонската православна черква може тази година да се надява на същото, заяви МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Владика Петър през днешния ден в Прилеп благослови обичайния коледен обяд за към 500 деца от цяла Македония.

Владиката призна, че сега няма постоянност в контактите с Цариград, само че се надява, че той ще се откри в скоро време, защото по думите му МПЦ е втората след украинската черква, която би трябвало да получи автокефалност.

На въпрос дали следва ерес в православието след мнението на Москва епископ Петър счита, че става дума повече за неразбирателства от политически темперамент, които с времето ще се превъзмогнат.

Смятам, че този ерес не е от такива размери. Смятам, че става дума за недоумение, повече от политически аспект. И това ще се превъзмогне, тъй като не става дума за канонични или догматични разлики в религиозния живот, а за някои политически неразбирателства, които надълбоко имам вяра, че с времето ще се превъзмогнат, съобщи епископ Петър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР