Надяваме се до декември 2024 г. - това е българската

...
Надяваме се до декември 2024 г. - това е българската
Коментари Харесай

Петков в Брюксел: Искаме отсрочка за ембаргото за руския петрол до декември 2024 г.

" Надяваме се до декември 2024 година - това е българската позиция, с която влизаме, да можем да купуваме съветски нефт. Понеже има и механически аргументи - на равнище рафинери, и е доста значимо като цяло за енергийната сигурност на България. Много е значимо да имаме за нашата българска стопанска система. Не е задачата да вършим някакви спомагателни облаги от това. Целта е цените на пазара, които са сега - да не се покачат ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на изключителното съвещание на Европейския съвет. И добави:

" Ако има договорка за ембаргото за съветския нефт, то сигурно ще има изключение и за България ".

" Когато „ Газпром” се пробва да извива ръцете на България ние споделяме „ не” и намираме опция. Но когато нямаме друга алтернатива и се опитваме да защитим българския интерес – нашите сътрудници ни слушат ", добави той.

По думите му на европейско равнище страната ни е срещнала схващане. " Успяхме да го проговорим на най-високо равнище на обяд. Много се веселя, че на европейско равнище ни схващат и съумява българското държавно управление добре да комуникира значимите за България моменти. Надявам се, че българските компании, превозвачи и бензиностанции няма да получат напрежението, който за жалост е реалност за много от останалите страни ".

" Таванът е положително нещо, таванът плюс разделянето на газ и ток е доста значимо. Част от казуса е поради тази връзка. Слагайки таван на газа би понижило този огромен скок на цените на тока, това е значимо да го решим преди зимата. Това няма да бъде решено в този момент, само че полемиката за тавана ще е съществена в дебатите в Брюксел ", добави министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР