Надяваме се да бъдат отпуснати средства на НИМХ за увеличение

...
Надяваме се да бъдат отпуснати средства на НИМХ за увеличение
Коментари Харесай

Ще спре ли прогнозата за времето? Синоптици искат по-високи заплати

Надяваме се да бъдат отпуснати средства на Национален институт по метеорология и хидрология за нарастване на заплатите на чиновниците. За разлика от другите научни организации, които през 2023 година получиха такова финансиране, при нас това не се случи. Нашето искане е за спомагателни 4 100 000 лева Това сподели синоптикът и ръководител на синдикалната организация на ВОН Анастасия Кирилова.

Кирилова добави, че към този момент не счита, че ще се стигне до прекъсване на прогнозата за времето. Тя посочи, че сега подписват протестна декларация с искане за актуализиране на заплатите. " Засега нямаме контакт с властта “, сподели пред Нова нюз синоптикът. Тя уточни, че разчита на здравия разсъдък на ръководещите.

" Климатичните наблюдаващи са значими, защото се вършат измервания всеки ден и се поддържат станциите “, уточни специалистът. Кирилова посочи, че метеорологичните наблюдаващи получават ниско заплащане.

Специалистът разясни, че има финансов проблем и по другите пера. Кирилова сподели, че за агрометеорологията е значимо да има задоволително средства, защото дейностите стартират да замират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР