Надяваме се, че утре ще успеем да отворим офертите за

...
Надяваме се, че утре ще успеем да отворим офертите за
Коментари Харесай

Нанков: Изключително важно е максимално бързо да въведем ТОЛ системата

Надяваме се, че на следващия ден ще успеем да отворим офертите за ТОЛ системата. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по Българска национална телевизия.

ТОЛ системата ще коства до 200 милиона лв.. „ Ако продължим и довършим сполучливо публичната поръчка, цената ще падне сигурно, защото тя е заложена до 200 милиона лв.. Такива са плановете и, в случай че изберем различния вид да я въведем през държавна компания по метода на in-house възлагане на реципрочна стойност. Тоест цената няма да нарасне ", изясни районният министър. По думите му към днешна дата възможностите да се продължи и приключи публичната поръчка са не дребни.

„ Тъй като всички законосъобразни процедури по обжалване са на своя край, законът дава опция да обжалване на стартирането на процедурата, само че на днешния стадий те са изчерпани като опция. Насрочили сме отваряне на офертите със основана комисия на следващия ден в сряда, от 17.00 часа, в АПИ, като възложител на публичната поръчка. Одобрили сме всички претенденти, подали предложения ", заяви министър Нанков.

„ Надяваме се, че ще успеем. Генерирахме 6 предложения, процедурата беше по обжалване на този стадий, поради късия съгласно някои претенденти период и сега сме на третия стадий - отваряне на офертите ", добави той. „ За нас е извънредно значимо оптимално бързо да въведем системата ", съобщи министър Нанков, като акцентира, че тя ще генерира запас, който ще се употребява единствено за възстановяване на инфраструктурата и възстановяване на сигурността.

„ Тази планова компания ще оперира системата, ще я стопанисва и ще поддържа ", сподели още министър Нанков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР