Надяваме се България да стане пълноправен член на Шенген и

...
Надяваме се България да стане пълноправен член на Шенген и
Коментари Харесай

Транспортният министър оптимист: до края на годината България изцяло в Шенген

Надяваме се България да стане пълновръстен член на Шенген и по суша в края на 2024 година

Това съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков по.

" Шенген е опция за високо икономическо развиване на България. Шенген дава опция за бърз достъп до артикули и свободното пътешестване на хората ", уточни.

По думите е било положително решение България да се съгласи с изискванията на Австрия, макар че страната ни беше " полуприета " в Шенген.

" Австрия беше най-големият съперник за влизането на България в Шенген. Всяка страна има своите вътрешнополитически настроения, които доста въздействат, само че въпреки всичко би трябвало да бъдем признателни от резултата ", счита Георги Гвоздейков.

Министърът изясни и какъв е развоят на събитията по отношение на двата кораба " Верила " и " Руен ":

" Информацията, която е налице за кораба " Верила ", е че са освободени останалите хора от екипажа. Корабът към момента е арестуван. След привършване на следствените дейности корабът би трябвало да се прибере в България. Корабът " Руен се намира в териториалните води на Сомалия, екипажът е в положително здравословно положения, няма опасност за живота им ". 

Министърът на превоза подсигурява, че ще се работи интензивно в построяването на по-добро качество в бранша на БДЖ.

" Минималната заплата в НКЖИ и БДЖ ще се усили с близо 20%. До 8 януари би трябвало да завърши подаването на предложения за доставката на 8-те двуетажни влака. Имаме явен проект за модернизирането на железопътния превоз ", сподели Георги Гвоздейков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР