"Надяваме се, ако всичко е наред, първите полети от летище

...
"Надяваме се, ако всичко е наред, първите полети от летище
Коментари Харесай

Догодина стартират вътрешните полети между Русе и София

"Надяваме се, в случай че всичко е наред, първите полети от летище Русе да са при започване на идната година ". Това заяви пред публицисти в крайдунавския град министърът на стопанската система Даниела Везиева, която взе участие в народен конгрес за смисъла на транспортната инфраструктура за развиването на бизнеса в Северна България.

По думите й към този момент са извършени четири срещи сред компанията авиопревозвач "Гъливеър ", Министерството на превоза, Министерството на стопанската система и община Русе.

"Стартирахме отварянето на плана за вътрешни линии София - Русе. Преди два дни имаме входирана докладна от кмета с искане за капиталови разноски, които сега обсъждаме дружно с Министерството на финансите. Целта ни е до края на годината да започва процесът ", добави министърът.

Летището се намира на 15 км от Русе и е наоколо до с. Щръклево. Създадено е като военно летище, само че след построяването на пътнически терминал е употребявано и за цивилен полети до 1991 година

През 2015 година става 100 % благосъстоятелност на община Русе. Компанията "Гъливеър " публично съобщи желанието си преди половин година пред общината, че има интерес към рестартирането на линията Русе - София. Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе - Щръклево.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР