Надявам се ВМРО-ДПМНЕ да успее да преодолее себе си и

...
Надявам се ВМРО-ДПМНЕ да успее да преодолее себе си и
Коментари Харесай

Ковачевски и Мицкоски ще обсъждат конституционните промени и добросъседските отношения

Надявам се ВМРО-ДПМНЕ да успее да преодолее себе си и най-малко един път за тези 32 години самостоятелна Република Северна Македония да поддържа решение, с което страната да бъде интегрирана и в Европейски Съюз след интеграцията в НАТО. Вариантите са ясни - от една страна интеграция в Европейски Съюз, а от друга - изолираност. И се надявам това, което желаят всички жители, да бъде определено и от всички политици. Това е интеграцията на страната в Европейски Съюз, сподели след ревизия на рехабилитацията на пътя Демир Капия – Неготино министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

По-рано през днешния ден от държавната пресслужба уведомиха, че лидерската среща сред ръководещия СДСМ и опозиционната ВМРО-ДПМНЕ е планувана за сряда, а тематиките й са " решенията, които би трябвало да бъдат взети в Народното събрание на Северна Македония, с цел да продължи европейската й интеграция, както и методът на страната, институциите и всички политически сили в посока създаване и поддържане на добросъседски връзки с всички съседи " на страната.

Поканата е изпратена до ВМРО-ДПМНЕ и в нея ясно се споделя, че те би трябвало да изберат в какъв формат желаят да бъде тя, сподели Ковачевски, добавяйки, че чака открит диалог по всички аспекти на двете тематики и изрази вяра, че ще намерят общ език за това по какъв начин страната да върви към интеграция в Европейски Съюз.

Междувременно медиите в Северна Македония осведомиха, че предложенията за промени в конституцията, направени от работна група, към този момент са импортирани от Министерството на правораздаването в държавното управление. Редовното съвещание на държавното управление в Северна Македония нормално се организира във вторник. Дали предложенията ще бъдат признати на следващия ден или ще се изчакат резултатите от лидерската среща към момента не е ясно, защото няма публична информация за държавно съвещание на следващия ден и дневния му ред, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР