Надявам се в рамките на тази седмица да се свика

Надявам се в рамките на тази седмица да се свика ...

Румен Радев: Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът


Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, трябва да спазваме стриктно Конституцията и законите. Това каза в изявление държавният глава Румен Радев.

"Нека караме по ясно определена хронология според закона и Конституцията, нека видим обнародването на списъка от народни представители от ЦИК, съответно ще взема решение и издавам указ за свикването. Оттам, разбира се, нямам никакво намерение да бавя.

Редно е в обстановката, в която се намираме, част по-скоро да имаме яснота и, надявам се – стабилно, оперативно, редовно правителство.

Засилват се, както виждате, спекулациите от определени политически партии, от определени поръчкови коментатори относно служебното правителство, това явно издава само страх някакъв и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство", каза държавният глава.
Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, но трябва да следваме стриктно условията и на Конституцията, и на закона. Нека видим дали ще има първо връщане на мандат, второ връщане на мандат, едва тогава ще говорим за трети, допълни Румен Радев.

Източник: skandal.bg