Надявам се следващия път да влезем в топ 3 на

...
Надявам се следващия път да влезем в топ 3 на
Коментари Харесай

Алекс Мартински: Надявам се следващия път да влезем в топ 3 на света

Надявам се идващия път да влезем в топ 3 на света. Това съобщи в изявление за БГНЕС треньорът на националите до 14 година на България Алекс Мартински. Младите ни състезатели станаха пети в света на Световното в Простейов (Чехия) през 2019 след триумф над Япония с 2-1 победи. Това е най-хубавото показване в историята за младежки тим на България на международни финали. До момента най-хубавото достижение беше осмото място на шампионата на планетата за юноши до 16 година в Будапеща през 2016 година.

Мартински показа, че се радва, че е почнал с треньорството, защото предава своя опит на младите момчета. " Преди бях играч на сингъл, само че завърших заради други аргументи. Като цяло се веселя, че започнах треньорство, дори може би това ми харесва повече – веселя се, когато предавам опит на момчетата. Относно Европейското, просто едното момче от нашите се класира и изявих предпочитание аз да го заведа. Радвам се, че отидох – това достижение, което направихме беше ужасно. Момчетата са окуражени да създадат повече, там ме послушаха за всичко и нямаше никакви проблеми и мисля, че се получи сносно ", стартира той.

23-годишният ментор добави, че децата са правили кондиционни тренировки по Скайп по време на насилствената пауза. Според него тенисът е спортът, който най-вече страда от световната пандемия от ковид. " Като цяло тенис не можехме да играем, само че поддържахме с всички връзки. Правихме кондиционни тренировки, доста благодарности към Кирил Симеонов за тези занимания, които даде за децата по Скайп. Според мен при започване на идната година ще има някакво стабилизиране. Ако би трябвало да съм почтен, тенисът е спортът, който най-вече страда, тъй като на едно място се струпват играчи и хора от разнообразни страни, а това пречи доста ", продължи Мартински.

Той сподели още, че се чака проведен календар до две седмици и се надява Ролан Гарос да се организира, защото има класиран играч за главната скица до 18 година " Все още няма проведен календар, чакаме го до две седмици. Вчера оповестиха, че ще има Ролан Гарос и стискаме палци той да се организира, защото имаме класиран играч за тях до 18 година Симеон Терзиев и Виктор Марков са най-изразените тенисисти измежду младите, техен персонален треньор е Григор Костов, и се веселя, че съм част от техния екип ".

Мартински приказва и за Световното в чешкия град Простейов, на което юношите до 14 година станаха пети в света. За него ще бъде наслаждение да продължи работата си с децата и изрази вяра, че отборът ни ще влезе измежду първите три на идващите международни финали. " Дай Боже на класиране в топ 3. Мисля, че се представихме в действителност доста добре на Световното предходната година. Успяхме да победим всички страни, като се изключи финалистите Франция и Съединени американски щати – с Франция мачът беше доста на кантар, реши се в няколко точки, имахме потребност и от малко повече шанс ".

" Виктор Марков направи най-вече победи там, на сингъл и на двойки, тъй че заслужава той да поеме отговорността за в бъдеще. Доста комплицирана е обстановката със завръщането на публиката – в случай че има втора вълна, нещата ще се проточат още дълго време. Мисля, че притовоепидемичните ограничения би трябвало да останат и да се предпазваме по всевъзможни вероятни способи. С наслаждение ще продължа да оказвам помощ на децата и се надявам идващия път да влезем в топ 3 ", приключи той.

БГНЕС Снимка: bgnesagency.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР