Надявам се следващата седмица до края да имаме нов кабинет

...
Надявам се следващата седмица до края да имаме нов кабинет
Коментари Харесай

Кирил Петков вярва, че до края на следващата седмица ще имаме нов кабинет с всички министри

Надявам се идната седмица до края да имаме нов кабинет с всички министри вътре. Днес би трябвало да почистим съдружното съглашение и да го изпратим на нашите сътрудници. Надяваме се до сряда да имаме финализиран контракт с систематизиране на министерствата. Използваме думата контракт, тъй като всеки би трябвало да носи отговорност. Няма да има наказания като в бизнеса, само че ще се изисква да се извършват дадени задания. Виждаме, че всичките водачи имат волята сега нещата да се случат. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков в ефира на bTV.

 

Ще дадем опцията на министрите да си изберат заместител - министрите и по този начин няма да има оправдания. Целите екипи ще бъдат номинации от партиите, само че щом влязат в Министерски съвет (МС), то те ще бъдат министрите на България и ще дават отговор за дилемите, които са значими за България. Няма да има политически чадъри и всеки, които реши да стъпи встрани ще бъде подложен на цялата суровост на закона, сподели още Петков.

БЛИЦ напомня, че думите на Петков за министрите са казани от водача на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов по време на една от срещите им, за която самият Петков призна.

" Няма да има късмет да се монополизира даден запас. Нашата политика ще бъде - публичният запас е на обществото. Никой министър няма да има нищо ", безапелационен е още той.

По думите му има някои имена, които са разисквани, само че няма нищо финализирано. " Много е значим освен крайният резултат, само че и процесът, по който се стига до него ", сподели още съпредседателят на Политическа партия.

Петков съобщи, че единствената точка на напрежение е била по кое време ще се приема бюджетът.

На въпрос дали ще има министерство, което да сплотява всички държавни предприятия, той съобщи, че тази концепция се довършва. " Министерство на стопанската система ще бъде разграничено на две. Държавните предприятия ще бъдат в едно министерство, а всички фондове ще са в посока напредък. На мен като министър на стопанската система ми липсваше растежа ", сподели той.

Кирил Петков бе безапелационен, че Корнелия Нинова не е желала за себе си постът на ръководител на Народното събрание (НС).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР