Надявам се скоро да бъдем част от еврозоната и Шенген.

...
Надявам се скоро да бъдем част от еврозоната и Шенген.
Коментари Харесай

Шенген отваря пътя към еврозоната, смята евродепутатът Илхан Кючук

„ Надявам се скоро да бъдем част от еврозоната и Шенген. Според мен, Шенген отваря и пътя към еврозоната . “

Това показа за Euronews Bulgaria евродепутатът от Движение за права и свободи и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючук.

Нидерландия е изправена пред политическа рецесия и смяна на лидерството на четирите партии. Така че там може да се чака всичко. Те би трябвало да работят за жителите на Европейския съюз. Вместо да чакаме до последния миг би трябвало да побързаме с политическите контакти. До няколко дни ще бъдат определени приоритетите в Нидерландия. Тези неща ще диктуват какво ще прави държавното управление там.

Никой не желае да преговаря със служебен министър-председател, по тази причина до момента никой не говореше с нас. Ситуацията в този момент е друга, а това е добра причина. Ние като Движение за права и свободи дадохме два гласа в поддръжка на държавното управление. България би трябвало да влезе в еврозоната и Шенген. Аз съм задоволен какви отговори даде господин Радев в Комисията, когато го изслушваха като претендент началник на Българска народна банка. Народните представители би трябвало да приемат важните закони с цел да влезем в Шенген.

Ние не успяхме да комуникираме с жителите на тези страни, които са против нашето влизане там. Даването на зелена светлина ще се реши от Народните представители на тези страни. Безспорно сега има огромен напън и върху двете държави от националистически партии, че работните места на жителите ще бъдат заети с румънци и българи. Ние доста години сме част от Европейския съюз, съдействали сме за развиването на тези страни и това се вижда.

Ние сме безапелационни, че би трябвало да затвърдим евроатлантическите възгледи на България . Затова гласувахме за това държавно управление. Нужна ни е Конституционна промяна. Това не може да се случи без работещ парламент. Ние нямаме министър, нямаме никой в кабинета, нямаме отношение към кабинета. Дали е коалиция или не, това си е тяхна работа, за мен тези връзки могат да бъдат единствено съдружни. Животът на този кабинет приключи от това какво прави. Това ще се види и през бюджета и през изпълняването на целите по Шенген и еврозоната.

Ние сме част от ЕС 17 години. Ние определяме дневния му ред както всички страни. Когато не сме съгласни с дадени политика не трябва да подписваме споразуменията на Европейскяи съюз, както например Унгария. Но противоположното също не е ОК, да подкрепяме в Брюксел това което прави Съюзът, а у нас да говорим както решим по тези неща и да ги плюем.

Военната помощ би трябвало да е експертна, само че и обществена . Парламентът би трябвало да взима решенията за това. Но експертното решение е на военните експерти. 

Виждам, че има задоволителна подготовка на България за еврозоната. Не разбирам спекулациите по тематиката. България през 2007 година при подписването на контракта с Европейски Съюз се е съгласила да влезе в еврозоната. Ние сме във всички механизми на еврозоната. Всеки клуб, в който се влиза, е обикновено да има преимущества и дефекти. Тук преимуществата са повече. Виждате какво се случва в Хърватия. Несравнимо повече туристи по отношение на предходната година - свободно се пътува поради Шенген. Идват и туристи от Централна и Западна Европа и се разплащат в евро. Беше изработен подробен разбор, че единствено българските банки са спечелили 170 милиона за продан предходната година.

И от Народното събрание на РСМ, и от този на България се демонстрира, че има признати задължения за стопляне на връзките, никой не може да промени тази рамка, тя беше с посредничеството на Франция. Не дефинираме периоди по кое време ще стартират договарянията с Европейски Съюз - РСМ, това зависи от Скопие. Едно приемане на предложенията от тяхното държавно управление, което би трябвало да одобряват, да впишат българите в Конституцията, тогава несъмнено ще има друга тематика на диалог. Няма дефинитивно признат отчет за напредъка на РСМ в Европейски Съюз, това са стадии.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР