Надявам се съвсем скоро да станем пълноправен член на Шенген,

...
Надявам се съвсем скоро да станем пълноправен член на Шенген,
Коментари Харесай

Еврокомисар Иванова: От 12 години изпълняваме критериите за Шенген

" Надявам се напълно скоро да станем пълновръстен член на Шенген, тъй като от 12 години изпълняваме критериите за участие. Позицията на Европейската комисия (ЕК) е доста ясна и не е променяна през цялото време на процеса “.

Това съобщи еврокомисарят по нововъведения Илиана Иванова, която взе участие в националния иновационен конгрес " Иновации и резистентен напредък " в София. Тя акцентира, че България дава отговор на критериите и би трябвало да бъде призната като пълновръстен член изцяло в Шенгенското пространство, съобщи БТВ.

„ Позицията на Европейска комисия беше ясно доказана и с последните визити по границата “, уточни Иванова. Тя напомни за инспекцията на еврокомисар Илва Йохансон, която осведоми Европейска комисия за резултатите.

„ Няма нито един проблем и нито една неточност в осъществяването на уговорките на България за участие в Шенген “, съобщи Илиана Иванова.

На форума участва и министър председателят Николай Денков.

„ Ще преговаряме до последния миг за включване на сухопътните граници под форма, която е допустима и за нас “, уточни той и добави, че водим договаряния с Австрия.

Министър-председателят акцентира, че първо би трябвало да влезем във въздушните и морските граници на Шенген. " Нека първо се зарадваме на това ", съобщи Денков.

В отговор на въпрос за кораба „ Руен “ и българинът, който е евакуиран от борда на кораба, Николай Денков сподели, че постоянно има опасности, когато един транспортен съд е похитен.

Той увери, че България има връзка с хора и институции, които са наоколо. " Така че работим, доколкото можем ние да помогнем, за сполучлива развръзка ", съобщи министър-председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР