“Надявам се разумът да надделее и да се състави правителство.

...
“Надявам се разумът да надделее и да се състави правителство.
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ


“Надявам се разсъдъкът да надделее и да се сформира държавно управление. Едни шести избори поред нищо няма да трансформират. Накрая на хората ще им омръзне и към този момент никой да не излиза да гласоподава, което ще е пагубно за парламентарната народна власт и ще налее в пропагандата за президентска република и за едноличен режим. ” Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група “БСП за България ” Христо Проданов в предаването “Събуди се ” по Нова телевизия. 
“Ако третият мандат пристигна при нас, още веднъж ще създадем всичко допустимо, тъй че да се реализира политически съглашение. Дали ще успеем, това не е въпрос единствено до нас, а и до всички други участници в договарянията. Ако го даде на някой различен, ще се явим на договаряния и ще бъдем градивни ”, разяснява още той. 
Проданов уточни, че позицията на Българска социалистическа партия за първите два мандата е ясна - мандат на ГЕРБ няма да бъде подсилен от левицата, а в случай че бъдат поканени на диалози от “Продължаваме смяната ” в границите на втория мандат, социалистите ще се отзоват и ще проведат диалог  по политики. 
“Още в предходния парламент бяхме срещу изпращането на оръжие за Украйна. По този въпрос компромис не можем да създадем. Няма по какъв начин да подкрепим наливане на масло в огъня на войната ”, сподели депутатът от “БСП за България ” по отношение на гласуваното решение за даване на военна помощ на Украйна. 
По неговите думи актът на предоставяне на оръжие е акт на неприязън и е  на отдалечаване от сядането на масата за договаряния.  
Христо Проданов акцентира, че машинното гласоподаване не е анулирано и че Българска социалистическа партия се е борила за него. “Ние направихме компромис с връщането на опцията да се гласоподава с хартия. Надяваме се тези, които гласоподават с машина, да продължат да гласоподават машинно, само че тези, които се тормозят по една или друга причина, въпреки всичко и те да могат да отидат да гласоподават ”, изясни той.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР