Надявам се предложението на БСП да бъде прието и минималната

...
Надявам се предложението на БСП да бъде прието и минималната
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Ще се борим минималната заплата да стане 50% от средната

Надявам се предлагането на Българска социалистическа партия да бъде признато и минималната работна заплата да стане 50% от междинната, още от началото на годината.

За да се случат тези неща първо би трябвало Народното събрание да одобри съответния закон. Ако зависи от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ това ще се случи, само че има и други визии. Има и напълно нови термини като брутна работна заплата. В цялата тази работа има нещо хубаво, че с профсъюзите сме дружно в битката за ползите на трудещите се. Не знам дали „ Продължаваме промяната “ са се уплашили от публичното мнение, само че те постоянно гледат да се плъзгат по повърхността му. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на BGonAIR.

Ерменков е безапелационен, че социалистите ще положат всички старания да се образува постоянно държавно управление, а приемането на бюджет дефинира като един от главните цели. „ Защото сега това като че ли е неразрешена тематика. Необходимо ни е държавно управление, което да постави старания за гарантиране приходите на хората и с политика обвързвана с развиване на стопанската система. Тези неща ги правихме и в предходното съдружно ръководство, и доказахме, че можем “, добави социалистът.

Той изрази терзание от това какво би трансформирал обстоятелството, в случай че страната поеме контрола над „ Лукойл “. „ Технологично не виждам по какъв начин те могат да работят по метода да има 50% съветски нефт и 50% импорт. Проблемът е чисто логистичен. Едно е да прекарваш за ден танкерите през Черно море с 1 ден курс и напълно друго да търсим танкери по света, които да минават през Босфора. Фактът, че са импортирани 90 млн. лв. значи, че модела на работа на Лукойл досега е бил сгрешен “, приключи Таско Ерменков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР