Надявам се НС да ни изведе от спиралата на политическа

...
Надявам се НС да ни изведе от спиралата на политическа
Коментари Харесай

Радев: Надявам се НС да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност

Надявам се Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост. Това разяснява президентът от парламентарната естрада, незабавно след тържественото разкриване на първото съвещание.

Президентът Румен Радев направи послание към новите 240 народни представители. Той приветства националните избраници и ги прикани да оставят почтена диря в политиката. „ Въпреки късия живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с очаквания и пред вас се открива опцията да оставите почтена диря в историята с демонстрация на разсъдък, на гражданска отговорност и на воля в тези сложни за България и Европа времена. Искрено се надявам 48-ото Народно заседание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост. Ключът е във вас - в управленията на показаните тук партии, само че е необходим разсъдък, кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност да ръководи във време на тежки тествания ", гласеше част от обръщението на президента.

Радев изрази вяра държавно управление да бъде формирано бързо, с цел да одобри Държавния бюджет, само че увери, че в случай че това не се случи, служебният кабинет има подготвеност да се оправи с тази задача. „ Служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за Държавния бюджет. Ако стигнем до такава степен, аз ще прикани към него да се подхожда професионално и отговорно, а не предизборно ", съобщи Радев.

В речта си президентът на България засегна и тематиката за престъпността. „ Очаквам в действителност съществени ограничения, тъй като ширещата се безотговорност уронва вярата в държавността и е причина за тежка морална деградация на обществото ни. Разбира се, има потребност от ясни позиции и дейна законодателна активност за задълбочаване на нашата европейска интеграция и за ускорение на нашето обществено и икономическо развиване ", добави президентът.

Той отличи като главен приоритет в работата на Народното събрание гарантирането на националната сигурност. „ Това значи подсилване на личния защитителен потенциал, повишение на оперативната съгласуемост със съдружниците и ускорение на модернизацията на въоръжените сили, която буксува от години ", безапелационен беше Румен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР