Надявам се на Божията помощ в това високоотговорно служение, което

...
Надявам се на Божията помощ в това високоотговорно служение, което
Коментари Харесай

Новият владика Арсеник приема поста на Сливенски митрополит с Христос воскресе

" Надявам се на Божията помощ в това високоотговорно служение, което самичък Бог ми разпореди посредством решдението и избора ми от Светия синод и Българската православна черква и несъмнено с гласа сливенските епархийски гласоподаватели. Щастлив съм, че ме посрещат хора с усмихнати и ведри лица, със сърца, одухотворени от омиротворителното Възкресение Христово. Христос воскресе! ". Това съобщи новоизбраният сливенски митрополит Арсений през днешния ден в село Крушаре, където се срещна с миряни преди да бъде въдворен.

Припомняме, че изборът му беше придружен с доста кавги, в това число и през вчерашния ден, до момента в който течеше гласуването в Светия синод имаше митинг. Преди да стане митрополит, знеполският свещеник беше викарий на пловдивския митрополит Николай.

Изборът на митрополит Арсений е изключително значим, защото следва да бъдат извършено гласоподаване за нов български патриарх след кончината на патриарх Неофит. Светият Синод на Българската православна черква избра знеполския свещеник Арсений със седем от гласовете духовниците. Неговият конкурент Герасим беше подсилен от петима владици.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР