„Надявам се министър-председателят в оставка да е взел решението за

...
„Надявам се министър-председателят в оставка да е взел решението за
Коментари Харесай

Радев коментира изгонването на руските дипломати от България

„ Надявам се министър-председателят в оставка да е взел решението за изгонването на съветските дипломати от България въз основата на солидна и достоверна информация и да го е обмислил добре и като мащаби, и като последици “.

Това разяснява в Мадрид президентът Румен Радев преди срещата на върха в НАТО. Той посочи, че не може да дискутира този въпрос, тъй като не разполага с нужната информация.

По думите на президента срещата на върха на НАТО стартира в основен миг при радикална смяна на стратегическата среда за сигурност вследствие на съветската експанзия в Украйна и засилена конкуренция сред главните стратегически играчи на световната сцена.

" На тази среща следва да приемем новата стратегическа идея на НАТО, която ще дефинира заканите и рисковете пред сигурността и новите политически и военни задания пред Алианса. Новата среда за сигурност изисква и нови подходи и решения, които да подсигуряват, че войната в Украйна няма да усили своя териториален обсег ", съобщи Радев.

България интензивно взе участие в полемиките по новата стратегическа идея, обвързвана най-много със основаването на нови съответни отбранителни качества, повишение на логистичния потенциал на енергийната и транспортна съгласуваност с ловко и дейно потребление на общите фондове на НАТО.

Страната ни чака да се прегледат и въпросите за превъзмогване на вторичните резултати от войната в Украйна, като световната опасност за продоволствената сигурност и произлизащите от това нови мигрантски талази.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР