Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото

...
Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото
Коментари Харесай

Срещу 100 долара: Готвят ли митинг в София проруски сили?

„ Надявам се откровено, че това няма да се случи, тъй като не е в изгода, а в огромна щета освен за Украйна, а и за България. ” Това съобщи в предаването „ Здравей, България ” по NOVA Олена Коцева, ръководител на Сдружението на украинските организации в България. Коментарът ѝ е по отношение на появилата се информация, че проруски сили готвят протест в София против ползите на Киев.

По думите ѝ по време на демонстрацията ще има апели за мир, само че за сметка на Украйна и нейните територии. Има и концепция президентът Румен Радев да бъде поканен за посредник сред Москва и Киев. „ Не Украйна е почнала войната ”, уточни Коцева.

Тя добави: „ Това са съветските опорки. Ние всички сме осведомени с проектите на Украйна за мир, президентът Зеленски ги е показал от дълго време. Те включват наложително отдръпване от териториите на страната, както и наложителни репарации, тъй като тя търпи големи вреди на стопанската система, екологията други. "

Коцева е безапелационна, че българската страна не трябва да разрешава сходни демонстрации, както и съветска агитация от страна на медиите, най-много от публичните.

„ Аз преглеждам това събитие като част от политиката на съветските спецслужби и на Русия като цяло, която се пробва през последните месеци да наложи концепцията за договаряния и за подписване на мир на нейните условия ”, посочи историкът проф. Михаил Станчев.

„ И аз съм за мир, само че на какви условия? Точно това не споделя никой ”, добави още той.

Олена Коцева уточни, че евентуално демонстрацията ще се организира пред президентството по обяд, когато множеството хора са на работа. Тя твърди още, че в него ще вземат участие хора, идващи от Варна, против възнаграждение в размер на 100 $. Друга информация е, че на митинга ще бъде развято украинското знаме, още веднъж за илюзия на обществото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР