Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото

...
Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото
Коментари Харесай

Проруски сили готвят митинг в София срещу интересите на Украйна?

„ Надявам се откровено, че това няма да се случи, тъй като не е в изгода, а в огромна щета освен за Украйна, а и за България. ”

Това съобщи Олена Коцева, ръководител на Сдружението на украинските организации в България . Коментарът ѝ е по отношение на появилата се информация, че проруски сили готвят протест в София против ползите на Киев. По думите ѝ по време на демонстрацията ще има апели за ми р, само че за сметка на Украйна и нейните територии. Има и концепция президентът Румен Радев да бъде поканен за посредник сред Москва и Киев.

„ Не Украйна е почнала войната. Това са съветските опорки. Ние всички сме осведомени с проектите на Украйна за мир, президентът Зеленски ги е показал от дълго време. Те включват наложително отдръпване от териториите на страната, както и наложителни репарации, тъй като тя търпи големи вреди на стопанската система, екологията други “ , разяснява Коцева пред „ NOVA “.

Според нея българската страна не трябва да разрешава сходни демонстрации, както и съветска агитация от страна на медиите, най-много от публичните. Историкът проф. Михаил Станчев преглежда това събитие като част от политиката на съветските спецслужби и на Русия, която се пробва през последните месеци да наложи концепцията за договаряния и за подписване на мир на нейните условия.

„ И аз съм за мир, само че на какви условия? Точно това не споделя никой ”, акцентира историкът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР