Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки

...
Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Някои стоки поскъпнаха със 100%

Надявам се идната седмица с работодателите да обявим взаимни ограничения към властта

Искаме политиците да схванат какъв брой е значима тематиката с високите цени. Около 18% публично е инфлацията, само че ние отчетохме над 50%, а някои минаха и 100%, като да вземем за пример олиото. Това усещат хората, по тази причина желаеме най-малко с до 20% да бъдат обезщетени приходите. Надявам се идната седмица с работодателите да обявим взаимни ограничения към властта.

Това разяснява за " Твоят ден " по президентът на КНСБПламен Димитров.

По думите му към юни в бранш " Индустрия ", заплатата е повишена с към 280 лв., по този начин се доближава до компенсиране на инфлацията. " В бранша на услугите обаче заплатите са увеличени с към 14%, до момента в който в обществения бранш са едвам 8%. Земеделските производители получават сред 15 и 20% от крайната продажна цена, останалите - в търговци. Трябва да се осветли цялата верига ", безапелационен е синдикалистът.

Според него 200-300 млн. лв. от спомагателните доходи ще са нужни за обезщетения. " 140 милиона лв. от тях би трябвало да отидат до бюджетните системи. Енергийните помощи за небогати би трябвало да бъдат разширени. 620 лв. не стигат за сметките, с тях могат да се купят към 3 кубика дърва, а предходната можеше 7-8 кубика. Трябват още толкоз като пари, с цел да имат средства за дърва. Същото важи и за клиентите на " Топлофикация ", където растежът е към 30%. За енергийните помощи са нужни 1 милиард лв. на месец ", разкри той.

Димитров споделя, че може да забележим банкрутиране на лечебни заведения и учебни заведения, в случай че не им се помогне с цените за отопление. " Без държавно управление ще бъде по-зле, нови избори през зимата ще докара до отчаяние и делигитимация на изборната система, ще гласоподават не повече от 20% ", предвижда той. И добави, че акциите на КНСБ не престават по браншове, сектори, райони и по предприятия, където не е достигнатото нужното нарастване на заплатите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР