Надявам се г-жа Грети Стефанова да бъде избрана. Апелираме за

...
Надявам се г-жа Грети Стефанова да бъде избрана. Апелираме за
Коментари Харесай

Терзиев: Рискуваме над 40 милиона загуба на безвъзмездна финансова помощ

Надявам се госпожа Грети Стефанова да бъде определена. Апелираме за краткотрайно решение. Обвиняваха ни във всевъзможни сглобки, заварки, рязане с флекс, всички принадлежности ги изброихме. Това, което има е проблем, на който ние търсим доста прагматично решение, което не взема решение дълготрайното ни предизвикателство да седнем с всички, да приказваме за политики, те да бъдат заложени в бюджет и да намерим поддръжка за непрекъснат ръководител на Общинския съвет. Това сподели пред публицисти кметът на София Васил Терзиев.

 

Той се обърна към общинските съветници от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, които напуснаха залата на Столичния общински съвет.  " Аз бих ги попитал дали няма да ги е позор да си получат заплатите в края на месеца. Най-вероятно – не ", уточни столичният кмет.

 

Васил Терзиев предупреди, че времето изтича и в случай че в СОС не се схванат, столицата ще изгуби милиони безвзъмездни средства.  " Проблемът е разплащането на 70 милиона по инфраструктурни планове. Ако те не бъдат направени, рискуваме над 40 милиона загуба на безплатна финансова помощ, плюс още 200, които са от идващия цикъл, за които също би трябвало да се работи доста бързо. Това, което имаме като проблем, е, че по сметките, от които по принцип се заплащат тези планове, няма пари за тях. И тези пари би трябвало да дойдат извън посредством разпореждане на Министерски съвет. Надяваме се, в случай че няма Общински съвет, София да бъде подкрепена, с цел да не бъдат застрашени всички проблеми, свързани с водния цикъл. Втората опция е с гимнастики с решение на СОС: да пренасочим част от пари, които ги има другаде и да успеем да балансираме. Крайният период е в края на декември. Затова е толкоз значимо да пробием дебелия лед и да намерим решения ", изясни той.

 

" Да приемем няколко неща. Първо: разплащането по тези планове, да приемем план-сметката за боклука, което касае всички софиянци и да продължим всички тези политически диалози досега, в който се одобри бюджетът, което би трябвало да е към края на февруари. Тогава ще се види по какво можем да реализираме единодушие и с кого, само че без да застрашаваме града и да решим най-неотложните проблеми. Това е нашето предложение и считаме, че в поддръжката му не стои диалогът дали сме леви, или десни. Имаме проблем, би трябвало да го решим. Ние предлагаме краткотрайно решение, което да отпуши работата и да ни даде време да продължим с политическите диалози, само че без това да заплашва всичко, което се случва в града. Смятаме, че това е отговорно и се надяваме всички други да поддържат предлагането ни ", сподели още Терзиев. 

 

 

Източник Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР