"Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ "Марица

...
"Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ "Марица
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ Марица изток 2  да бъде факт

"Надявам се до края на годината дерогацията за Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 " ЕАД да бъде реалност. Правителството стои твърдо зад българските енергетици и поставя всички старания за обезпечаване на безпроблемна работа на комплекса "Марица изток ". Това е споделила министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представена от пресцентъра на ведомството, пред енергетици от КТ "Подкрепа ", които стачкуваха в София в отбрана на работните си места.

Министър Петкова е уверила протестиращите, че никой не би си разрешил да посегне на въглищните централи, които обезпечават 46 на 100 от електрическата енергия в страната, а през зимата този % доближава до 60. По думите на енергийния министър българската електроенергетика разчита на въглищните централи за естественото си действие.

Тя е срещнала присъстващите и с позицията на държавното управление за идния конгрес в Катовице, Полша, обвързван с климатичните промени. България изрично не поддържа по-амбициозни цели, свързани с въглеродните излъчвания, гласи формалната позиция, утвърдена от Министерския съвет, се напомня в известието.

Енергийният министър е уведомила присъстващите още, че една четвърт от нужните квоти за работата на Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 " ЕАД към този момент са купени, а до 21 декември ще бъдат обезпечени и останалите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР