Надявам се днес да отворим нова страница в отношенията с

...
Надявам се днес да отворим нова страница в отношенията с
Коментари Харесай

Южна Корея ще инвестира в автомобилния и ИТ секторите у нас

Надявам се през днешния ден да отворим нова страница в връзките с Южна Корея. Държавата и общините, където ще бъдат направени вложенията, би трябвало да свършат доста работа.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конференция в Министерски съвет след срещата си на "четири очи " с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон. Корейският министър председател разкри, че е поканил българския си сътрудник да посети Южна Корея и разгласи, че страната му е подготвена да влага в автомобилната сфера, ИТ бранша и индустрията.

"Приех общителната покана да посетя Корея ", отговори Борисов. "Наистина има смисъл от подписването на огромни контракти. Корея е водеща в производството на коли. Предстои взрив на електроавтомобилите и киберавтомобилите. България ще е идеално място за вложения и построяването на цех. Истински се надявам районът им да се успокои, тъй като това ще спомогне да си приказваме за доста други области - енергетика, земеделие, корабостроителство. Но моята молба беше първо да се съсредоточим върху тези два бранша - колите и ИТ бранша. След малко ще открием българо-корейска камара и това първата стъпка ", сподели още Борисов.

"На чия страна е България в спора на Корейския полуостров е видно от днешното посещаване. По време на българското председателство на Европейски Съюз ще настояваме проблемите да се вземат решение единствено с мирни средства. България желае мир. това е изрично наше предпочитание ", приключи министър председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР