Надявам се да се стигне до обрат. Ние ще продължим

...
Надявам се да се стигне до обрат. Ние ще продължим
Коментари Харесай

Надежда за ветото: Дано депутатите се вслушат в президента Радев

Надявам се да се стигне до поврат. Ние ще продължим с нашите причини, с цел да убедим сътрудниците, че промените не са положително решение за изборния развой. Още повече - излязоха данни, които демонстрират, че по-голямата част от българския народ избира да гласоподава с машини, т.е машинното гласоподаване такова, каквото беше на миналите избори. Гражданите имат доверие и ниската изборна интензивност не се дължи на машините, а на ниското доверие в политиците.

Така Надежда Йорданова от " Демократична България " разяснява новината, че президентът Румен Радев е наложил несъгласие над измененията в Избирателния кодекс. Тя изрази вяра, че НС ще разиска задълбочено претекстовете от указа и ще се вслуша и в президента, и в причините на Демократична България и надлежно ветото няма да бъде отхвърлено.

Ветото е съществено обосновано и обръща съществено внимание върху това, че с признатите промени се обезсмисля машинния избор и се основават съществени рискове за нарушение на тайната вота, както и за това, че двата разнообразни метода на гласоподаване имат друга отбрана, което е извънредно сериозен проблем с оглед вярното отчитане на вота, сподели още Йорданова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР