Надявам се да постигнем съгласие да имаме правителство, което да

...
Надявам се да постигнем съгласие да имаме правителство, което да
Коментари Харесай

Румен Христов пред Tribune: СДС е една мечта, донякъде сбъдната, донякъде не!


„ Надявам се да реализираме единодушие да имаме държавно управление, което да тръгне да пази двете значими дела – Еврозоната и Шенген “, разяснява водачът на Съюз на демократичните сили във връзка 33-ия рожден ден на партията

Съюз на демократичните сили – партията, която донесе вятъра на смяната и по този начин жадуваната народна власт в България, през днешния ден чества своя 33-и рожден ден! Каква е равносметката, какъв път измина страната ни от този момент до момента, сбъдна ли фантазиите си Съюзът на демократичните сили и тези на народа, който със зъби и нокти се бореше и отстояваше свободата си и с възторг правеше първите исторически крачки на прехода, какво реализира Съюз на демократичните сили и какво остана, и жив ли е още пламъкът на вярата за ярко европейско бъдеще на България и българите, за всичко това Tribune беседва с водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Съюз на демократичните сили е една фантазия, ненапълно сбъдната, ненапълно не! Съюз на демократичните сили беше в действителност партията, която промени България, преминахме безкръвно от един тоталитарен строй към Демокрация. Основната полезност на Съюз на демократичните сили е отстояване на демократичните правила. Ще продължим в тази посока. Това, което не можахме да осъществим е да създадем междинна класа. За мен това е извънредно значимо, тъй като стопански самостоятелният човек е политически самостоятелен. Затова би трябвало да работим в тази посока, както и за повишение на приходите на българските жители. Да не забравяме обаче, че сме дясна групировка, и това не може да стане с разпределяне на пари на калпак. Това става с доста работа, с увеличение на брутния вътрешен артикул, с промени, които са близки до тези, които са в Европа.

Безсъмнение Съюз на демократичните сили е една фантазия и употребявам случая да благодаря на всички, които през годините ни подкрепяха, които бяха по митингите! Благодаря на публицистите, че ни отразяваха, благодаря на тези, които пяха  „ pro bono “ (бел. ред. за публичния интерес, непринудено, без заплащане) за нас – Васко Кръпката, поетът Сашо Петров, Гошо Минчев лека му пръст, несъмнено ще пропусна някого, само че доста, доста, доста български актьори, музиканти, артисти бяха дружно с нас. Ние бяхме в един исторически миг, който няма да забравим. Сега отново имаме действителни задания, които следваме “!Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов точно на рождения ден на Съюза на демократичните сили.

На въпрос оптимист ли е за бъдещето на България на фона на политическата рецесия у нас и това, че след 33 години още веднъж сме на кръстопът, той отговори по този начин:

Ако ние имаме водачи, които в действителност отстояват ползите на България и водят борба за идеите, които сега преследваме, съм оптимист! Ние имахме две огромни дела – приемането ни в НАТО и в Европейския съюз, и те са изпълнени, само че сегашните дела, свързани с еврозоната и Шенген желаят напъните на цялата политическа класа, желаят непрекъснати контакти с другите страни членки на Европейски Съюз, желаят визити на българските политици там. Разбира се, неналичието на постоянно държавно управление се отразява и от тази позиция аз се надявам да реализираме единодушие да имаме държавно управление, което да тръгне да пази тези две значими дела! Особено като десен човек считам, че еврозоната е извънредно значима за нас. Тя би осигурила значително условия за основаването на по този начин наречената междинна класа.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР