Надявам се да няма много случаи на крайна бедност. Доходите

...
Надявам се да няма много случаи на крайна бедност. Доходите
Коментари Харесай

Гьоков: Минимум 760 лв. ще е предложението за минимална работа заплата от 1 юли

Надявам се да няма доста случаи на последна беднотия. Доходите ни съпоставени с евроепйските са най-ниските. Променяме цялата система на обществено подкрепяне като обвързваме помощите с линията на беднотия. Ще изчисляваме по европейски стандарт. В момента линията на беднотия е 413 лева Помощта ще бъде допълвана към тези 413 лева Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в предаването "Събуди се " по Нова телевизия.

В момента реализираме поддръжка към хората. Критиката към обществената система е, че поддържаме доста хора с доста ниска поддръжка. Сега ще разтеглим поддръжката. За битовите консуматори цените на електрическа енергия не се е повишила, само че ние поддържаме хората, които не могат да си платят цените на електрическа енергия, сподели още той.

По думите му нарастването на минималната работна заплата е добър ход, който се дефинира в разговор сред работодатели и синдикати.

След диалози би могло да се случи нарастване на минималната работна заплата с актуализацията на бюджета от 1 юли. Трябва да се създаде механизъм за увеличение на работната заплата, само че няма да бъде подготвен до 1 юли. Минимум 760 лева ще е предлагането за минимална работа заплата от юли, означи министър Гьоков.

Социалният министър разяснява, че нарастването на пенсиите е за трудова активност.

Няма пенся с Коронавирус добавка за хора под линията на беднотия. България е с най-ниските пенсии и най-ниските осигурителни заплащания. всяка година пенсиите се осъвременяват с 50% от повишаването на инфлацията и 50% от повишаването от миналата година. Мининалната пенсия за трудова активност не би трябвало да бъде по-ниска от 413 лева Моето предпочитание е да бъде по-висока. желанието на хората е към 20% нарастване на пенсиите. ще има актуализация и тя ще бъде допустимо най-голяма. великденските добавки 70 лева за всички пенсионери ще стартират от 15 април, добави още той.

Министърът разяснява и войната в Украйна и идващите в страната ни бежанци.

Украинските жители не получават тези 40 лева, парите се получават от хората, които са приели бежанци. Те ще би трябвало д аизлязаъ от хотелите и трявба да им предложим латернативи - работа, оферти за работа. пакет "солидарност " средства от европейска стратегия за консулатации за психичекса помощ, курсове по български език, ваучери от 100 лева за хранителни артикули и облекло. От тях ще могат да се възползват хората, които са получили статут за краткотрайна протекция, псоочи още той.

Според министър Гьоков не е проблем на обединението избора на шеф на Българска народна банка.

Той даде на държавното управление междинна оценка за първите 100 дни на ръководство.

Не неприятна, тъй като в границите на тези рецесии се справихме не неприятно, сподели още Гьоков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР