Надявам се да има вот на недоверие за провал на

...
Надявам се да има вот на недоверие за провал на
Коментари Харесай

Подкрепата на Възраждане за вота на недоверие се оказа декларативна

" Надявам се да има избор на съмнение за неуспех на властта с сферата на националната сигурност. Такъв беше изразеният ангажимент на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ. Подкрепата на партията на Костадин Костадинов обаче се  декларативна. Това демонстрира, че те нямат желание вотът да бъде внасян преди изборите. С този си ход те на процедура поддържат ръководството ", съобщи през вчерашния ден зам-председателят на Българска социалистическа партия и на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров в тв ефир.
По думите му общество усеща какъв брой съществени са претекстовете за този избор. " Проблемите са доста съществени и това, което слагаме е безусловно съответстващо на положението на  националната ни сигурност. Работата на опозицията е да търси слабостите на едно ръководство и да ги демонстрира. И няма нищо по-логично това да се случва в Народното събрание ", разясни Зафиров. " Свидетели сме на провокации и спорове, някои от които наоколо до границата ни. А в това време на безусловно несъответстваща политика от страна на държавното управление. Основният поръчител за териториалната целокупност и суверенитета е положението на българските въоръжени сили. В момента вместо да бъдат развивани, политическото управление на МО понижава боеспособността ", разяснява Зафиров.
Според него локалните избори са главната хранителна среда на корупционния модел на ГЕРБ, който се преповтаря на всеки идващ парламентарен избор. " Това са кметовете на ГЕРБ, локалните феодали, които генерират този модел и основават парични потоци. Хората би трябвало да знаят кой на процедура възпроизвежда този модел. Трябва да знаят, че тези политически еднодневки, които пристигнаха с упоритостта да трансформират този модел - в този момент ръководят с него. И на процедура в устрема си да продължат да са ръководещи - те пробват да се вкопаят и в локалната власт ", разяснява Зафиров.  
Имаме чувството, че заради някакви аргументи " Възраждане " от една страна го играят огромна съпротива, от друга - когато е належащо да бъдат комфортни, са комфортни на ГЕРБ, съобщи зам.-председателят на Народно събрание и на БСП  Кристиан Вигенин в тв изявление. " Позицията на Българска социалистическа партия е ясна и поредна. Готови сме с причините, събираме подписите, кардинално получихме поддръжка за подобен избор от Има Такъв Народ и " Възраждане ". И внезапно се стартира: " Ама не в този момент, а след това, за какво в акцията, след акцията ". Аз не мога да схвана каква е повода, само че за мен няма безапелационно изговорена обществена причина за какво това е по този начин ", разяснява той.
" За ГЕРБ не е комфортно да има избор на съмнение в миг, в който те се вършат на съпротива на държавното управление и всекидневно бълват рецензии против него, само че в действителност го поддържат. Защото, в случай че се гласоподава избор на съмнение тази седмица, те ще би трябвало ясно да се дефинират - като критикувате толкоз, ето, подкрепете вота ", разясни Вигенин.
По думите му вотът е извънредно своевременен, защото няма ден, в който държавното управление и ръководещото болшинство в Народното събрание, които са едно - да не вършат неточности, да се упрекват един различен, да се оправдават, само че като резултат - това да нанася вреди на българския народен интерес, на живота на хората всеки ден.
" За нас кардиналният въпрос е разграждането на модела " ГЕРБ ". Българска социалистическа партия е алтернативата и опцията в локалната власт да ограничим ГЕРБ да продължат да се вкопават. В София, по думите му от ден на ден се вижда, че от подценяван кандидат за кметския стол претендентът на МК " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова се трансформира във фактор в конкуренцията ", сподели Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР