“Надявам се чрез повече дипломатичност и диалог да успеем да

...
“Надявам се чрез повече дипломатичност и диалог да успеем да
Коментари Харесай

Габровски: Надявам се на общи точки чрез диалог; Янев: Готови сме за разговор

“Надявам се посредством повече дипломатичност и разговор да успеем да потърсим общите точки, с цел да може България да излезе от рецесиите, в които се намира и да се избегнат последващи избори ”. Това съобщи проф. Николай Габровски при започване на диалозите за държавно управление с Български напредък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“В този разговор би трябвало да се търсят решения за българските жители, а в това стои задачата да се сътвори държавно управление. С сдържан звук, ние сътворяваме условия за разговор, ние сме подготвени за диалози. Ако първият мандат е несполучлив, ще продължим по реда, тъй като ние имаме вяра в концепцията България да има държавно управление при ясни условия и правила. Надявам се, че ще бъдем в положение да обсъдим на какви правила ще можем да образуваме държавно управление ”, съобщи Стефан Янев водачът на Български напредък.

На първо място би трябвало да се обединим, тъй като няма да имаме опция да осъществяваме ограниченията по ПВУ, влизането ни в Шенген, както и Еврозоната- това са целите за нас ”, посочи проф. Габровски.

Стефан Янев от своя страна се съгласи с целите на оферти министър председател от ГЕРБ. “На базата на тези цели ние би трябвало да стартираме разговор за това по какъв начин виждаме опцията за основаване на коалиция, по какъв начин ще действа тя чисто политически, по-късно по какъв начин ще се сътвори кабинетът - дали експертно или под различен формат. Всичко това би трябвало да стане ясно. Ние поддържаме правосъдната промяна. Съгласен съм за конституционното болшинство 160+. Това ще е едно стабилно болшинство, което съвсем по всички въпроси ще може да действа в полза на всички жители. Трябва да градим правила, по които да се върви напред с причини, тъй като в случай че няма причини и има политически пристрастия, то обединението няма да е дълготрайна. Ще дадем тип, че може би ще се задълбочат рецесиите, в случай че още веднъж има избори. Ние сме подготвени да търсим решения ”, посочи още Янев.

“Към екипа има доказани хора, ползващи се с добра известност, а това ми дава вяра за положително държавно управление. Щастлив съм, че и съгласно вас не би трябвало да има нови избори, тъй като посредством тях ще се блокира доста значима част от активността на страната ”, отговори на своя страна проф. Габровски.

“Радвам се, че има към този момент подбрани специалисти, само че дано да не забравяме, че в Народното събрание поддръжката е на политическа основа и дано да мислим за механизъм, който дава ясно да се разбере на каква база се поддържат съответните решения, кой ще носи отговорност за този механизъм ”, съобщи Янев.

Проф. Габровски съобщи, че до дни ще бъде направена ясна стратегия за излизане от рецесиите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР