Надявам се, че всички колеги в Столичния общински съвет ще

...
Надявам се, че всички колеги в Столичния общински съвет ще
Коментари Харесай

Иван Таков: За Столична община трябва да е чест и гордост да награди олимпийските ни шампионки

Надявам се, че всички сътрудници в Столичния общински съвет ще поддържат отчета, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС

За всички в Столична община би трябвало да бъде голяма горделивост и чест да наградим олимпийските шампионки и техните треньори с жилища. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той е измежду вносителите на отчета за подаяние на 8 жилището, намиращи се в столичния регион „ Илинден “, на шампионките от ансамбъла по художествена гимнастика – Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс – Стойка Кръстева и техните наставници – Весела Димитрова и Борислав Георгиев.

По мотив внасянето на отчета за гласоподаване от комисиите и от Столичния общински съвет Иван Таков участва на среща в Община „ Надежда “ с шампионките и техните треньори. Домакин беше кметът на региона инж. Димитър Димов, който е измежду вносителите на отчета. Останалите вносители, които също участваха на срещата, са Иван Божилов – кмет на регион „ Илинден “, ръководителят и заместник-председателят на комисията за децата младежта и спорта Татяна Георгиева и Владимир Митов.

„ За мен беше огромна чест и извънредно наслаждение да поздравя персонално олимпийските шампионки и техните треньори, сподели Иван Таков, който е заместник-председател на комисията по финанси и бюджет в СОС. – Те заслужават голямо почитание за положения труд, за невероятните старания, които ги изведоха до най-високото ходило на почетната стълбичка и ни подариха удоволствието със сълзи на очи да слушаме българския химн в Токио. Затова дарението на тези жилища е единствено дребен жест от страна на Столична община. Закъснял жест. Но се веселя, че успяхме да стигнем дотук и да го създадем. Сега следва последната стъпка – гласуването на отчета. Искрено се надявам, че всички сътрудници в Столичния общински съвет ще го поддържат “.

Иван Таков означи, че Българска социалистическа партия постоянно е имала ангажимент към спорта в София. „ Не може годишният бюджет за спорт да е едвам 0,2% от общия на Столична община, съобщи той. – Спортът е здраве, спортът гради характери и пази от пороци. Но трябват условия за практикуването му, би трябвало финансиране, само че най-много би трябвало съпричастност и предпочитание за работа в тази посока. И е значимо да оценяваме заслужено и по достолепие всяко българско спортно достижение. Както го вършим в този момент с тази премия за олимпийските ни шампионки “.

Председателят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС добави, че на територията на Столична община има доста нерешени проблеми, свързани със спорта. И с тях занапред би трябвало да се оправят ръководещите в града. „ Спортът в София не са единствено спортните площадки в градинките и парковете, сподели още Иван Таков. – Спортът в София са залите, физкултурните салони в учебните заведения, възпитанието, достъпът и опцията на децата да практикуват обичания си спорт свободно. За спорта в София би трябвало да има специфична грижа. Защото тази грижа, в действителност, е грижа за здравето и характера на нашите деца “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР