Надявам се, че служебният кабинет не е на никоя партия,

...
Надявам се, че служебният кабинет не е на никоя партия,
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Ако не се възползваме от правата, които договорът с Боташ ни дава, ще бъдем на загуба

Надявам се, че служебният кабинет не е на никоя партия, а надпартиен. Би трябвало да е кабинет от хора, които министър председателят Димитър Главчев е решил, че могат да поемат всеки от ресорите. Не е неприятно и че има някои министри от постоянното държавно управление, които не престават работа и в служебното. Това сподели в студиото някогашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов.

Относно контракта с " Боташ ", който отива в прокуратурата, Стоянов акцентира, че няма никакви терзания.

" Смея да настоявам, че служебните държавни управления, от които и аз бях част, в една тежка обстановка, която изискваше бързи ограничения, очевидно са добра цел, добър таргет, с цел да се повдигнат самите политически партии. Чух доста наивни мнения във връзка с този контракт. Ако не се възползваме от правата, които този контракт ни дава, ще бъдем на загуба. Но договорът даваше големи благоприятни условия на България и на " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " в действителност да стане разпределителен хъб в тази част на Европа ", разяснява той.

Никола Стоянов е безапелационен, че сключването на контракта с " Боташ " е решение на цялото държавно управление. Обясни, че периодите, за които се подписват договорите в енергетиката са по-дълги, тъй като с тях се търси предвидимост:

" Когато с подобен контракт постигнеш тази опция, надлежно ти отказваш и другите за дълго време. Ти ще почнеш да им доставяш, както трябваше да стане, в случай че, несъмнено, постоянното държавно управление откакто се опита да постави тази такса от 20 лева на преноса на газ през България за другите страни, с това отблъсна всички, тъй като България не е предвидим сътрудник. "

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР