„Надявам се, че съвсем скоро ще можем да дадем пътя

...
„Надявам се, че съвсем скоро ще можем да дадем пътя
Коментари Харесай

Петков в Сандански: Надявам се, че съвсем скоро ще можем да дадем пътя на РСМ към ЕС

„ Надявам се, че напълно скоро ще можем да дадем пътя на Република Северна Македония към Европейския съюз. Влизайки в Европейския съюз, двете страни ще могат да работят дружно без граници и без ограничавания “

Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който насочи одобрение към участниците в срещата сред общините от България и Р Северна Македония, попадащи в обсега на Програмата за трансгранично съдействие в интервала 2021-2027 година Форумът е в Сандански.

Премиерът не изясни на базатата на какво са упованията му за скорошно отваряне на пътя на Скопие към Европейски Съюз

Според него, в случай че стопанските системи на двете страни работят дружно, тогава по-лесно ще бъдат позволени и някои от дълготрайните въпроси ".

В интерес на България и Република Северна Македония е да няма граници, да имаме обвързвана инфраструктура; кметовете от двете страни на границата да работят заедно; да има търгуващи един с различен бизнеси и културни събития. Тогава всички други проблеми, като езикът на омразата да вземем за пример, ще си отидат.

Ако общините стартират да работят дружно, Балканите ще стартират да се развиват, счита Петков. По думите му, колкото една власт е по-близка до жителите си, толкоз по-добре може да съставлява техните ползи.

„ Промяната значи правда, никой да не се усеща фаворизиран. Всички би трябвало да сме с ясната визия, че харчим публични средства, които някой различен е изкарал “, сподели още министър председателят Кирил Петков.

В работната среща сред общините вземат участие още министърът на локалното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски и министърът на районното развити и благоустройството на България Гроздан Караджов. От българска страна вземат участие общините от областите Благоевград и Кюстендил, а от страна на Република Северна Македония – от Североизточен, Източен и Югоизточен регион за обмисляне. Домакин на срещата е община Сандански.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР