Надявам се, че решението ще бъде взето въз основа на

...
Надявам се, че решението ще бъде взето въз основа на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: България е изпълнила всички критерии за членство в Шенген

Надявам се, че решението ще бъде взето въз основа на техническите условия. България е изпълнила всички критерии за участие в Шенген. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев в пленарната зала по време чуването му по тематиката за следващото отсрочване на присъединението ни към Шенгенското пространство, предаде кореспондент на Sofia24.bg.

" Категорично не одобрявам неуспеха ни за разговор. Служебното държавно управление постави доста старания в тази посока, без значение от късия интервал от 2 месеца, в който работеше. Критериите за присъединение на България към Шенген, които са напълно механически, бяха покрити от България още през 2011 г ", добави Донев.

По думите му това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, в това число на държавните управления на Нидерландия и Австрия. 

" България се наложи да води с Австрия и Холандия не действителни договаряния, а разнопосочен разговор. Правителството на Нидерландия разгласи в техния парламент, че е направило политическа връзка сред разширението на Шенген и осъществяването на върховенството на закона – т.е. едностранно е въвело ново условие. Първо ще изчакаме съвещанието на Европейския Съвет на 15 и 16 декември – какво решение би могло да бъде взето по въпроса. Всякакви изказвания на този стадий биха били преждевременни. Възможни са разнообразни разновидности, успяхме да избегнем най-неприятния ", добави Донев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР