Надявам се, че не може да се манипулира софтуера на

...
Надявам се, че не може да се манипулира софтуера на
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Надявам се, че софтуерът на машините за вота няма да може да се манипулира

" Надявам се, че не може да се манипулира софтуера на машините за вота ", съобщи ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.
Прочетете още
" Казвам уповавам се по две аргументи - първо, нито аз, нито моите сътрудници сме софтуерни специалисти. На последващо място - дали може да се манипулриа софтуера би трябвало отговорът да се търси в решението, което се издава от трите органа, на които законодателят е упълномощил удостоверяването на сходството на вида устройство за гласоподаване и софтуера за гласоподаване ", изясни Нейкова.

Председателят на ЦИК заяви, че към момента не е подписан договорът по двете публични поръчки, едната от които е за надграждане на софтуера за гласоподаване по този начин, че да може да се употребява на локалните избори.

" Сигурността на изборния развой и честността на изборите е обвързвано с предприемането на задоволително ограничения за отбрана и сигурност както за машинното гласоподаване, по този начин и за гласуването с хартиени бюлетини. От друга страна честността на вота е обвързвана и със съзнанието, и с морала на всеки един участниците в изборите и гласоподавателите ", сподели още Камелия Нейкова, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР