Надявам се, че младите бързо ще осъзнаят каква възможност се

...
Надявам се, че младите бързо ще осъзнаят каква възможност се
Коментари Харесай

Ангел Павлов: Русе заслужава волейбол на високо ниво

Надявам се, че младите бързо ще осъзнаят каква опция се изправя пред тях, и, че ще я сграбчат с две ръце, споделя капитанът на Дунав

Капитанът на волейболния Дунав (Русе) Ангел Павлов остава в тима за 13-и сезон, като ще води младия състав на русенци във втората група на шампионата при мъжете - Висшата лига. Тимът ще се подвизава там, откакто се отхвърли от елита Efbet Супер Волей. Асът даде особено изявление пред локалния вестник " Утро " , в което приказва за упоритостите на Дунав през новия сезон и обстановката към клуба в последните месеци. Още - прочетете в идващите редове:
 Дунав резервира капитана си и за новия сезон Дунав резервира капитана си и за новия сезон
- Защо избра да останеш в Дунав, откакто по наша информация е имало интерес към теб от други тимове?

- Здравейте, да, правилно е, че имаше интерес към мен, както от страната, по този начин и от два задгранични тима, само че Дунав и Русе са ми на сърцето от доста ранна детска възраст, седнахме с управлението и се разбрахме, тъй че както се споделя „ капитанът остава на кораба до последно. “

- Какви са упоритостите на Дунав във Висшата лига, ще се преследва ли промоция?

- Амбициите пред Дунав не могат да бъдат по-различни от това да се печели всяка една среща, несъмнено, това е доста мъчно постижимо, само че ще се борим с всички сили, пък каквото е писано. Ако ни се отдаде опция да нападаме промоция за Суперлигата, би било доста добре.

- Ще бъде даден късмет на доста юноши, смяташ ли че те са подготвени за мъжкия волейбол?

- Отборът ще е формиран от 95% русенци, като да, огромна част от тях ще са юноши на клуба. Това е един необикновен късмет за младите момчета - огромна част от тях ще се допрян до мъжкия волейбол за първи път, уповавам се, че бързо ще осъзнаят каква опция се изправя пред тях, и, че ще я сграбчат с две ръце. Колкото до това дали са подготвени - единствено времето ще покаже, несъмнено имат качествата, ще натрупат и скъпия опит в мачовете, който ще им оказва помощ за бъдеще. По-опитните ще сме до тях от самото начало и ще им оказваме помощ с всичко, което можем, единствено мога да им пожелая да са здрави, да работят доста и да разчитат на мен, както в залата, по този начин и отвън нея.

- Защо смяташ, че се стигна до това Дунав да играе във Висшата лига, без действително да е изпаднал от елита?

- Това е доста комплициран въпрос, който би трябвало да насочите към управлението на клуба. Съдбата по този начин е решила, гледаме напред и се опитваме да извлечем оптималните позитиви от тази обстановка, като този, че ще се даде късмет за развиване на младите дунавци - нещо, което в Суперлигата би било доста по-трудно. Само мога да прибавя, че огромен град като нашия – Русе и русенци заслужават топ тимове на топ равнищата в страната!

- Какво си пожелаваш за новия сезон?

- Пожелавам си здраве за всички, това е най-важното. Очаквам нашите почитатели да са компактно до нас в този сложен миг и да ни поддържат, както са го правили постоянно. Много ми се желае да видя зала „ Дунав “ цялостна до краен лимит още веднъж, това би било незабравимо преживяване за нашия доста млад тим. Само Дунав!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР