Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос,

...
Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос,
Коментари Харесай

Пеканов: Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос

Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, вършим всичко допустимо нещата да се случат в период.

Това сподели по Нова ТВ служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Може би поради нашествието в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, само че доста страни не престават тези връзки, добави той.

Относно работата на предходния парламент Пеканов разяснява, е нещата, свързани с Плана за възобновяване и устойивост не са били одобрявани с положително движение.

" Вместо 22 има признат единствено един закон. Следващият парламент ще би трябвало да стартира с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, с цел да стартираме работа по тях. Сред тях са Законът за публичните поръчки, законът за персоналния банкрут и други ", сподели още Пеканов и добави, че ще постави старания при сформирането на Народно събрание да убеди депутатите, че би трябвало да одобряват тези текстове незабавно.

" България досега не е получила пари по проекта. Предстои да бъде направено първото заплащане ", посочи вицепремиерът.

" Продължаваме с всички дейности по европейските стратегии, ще работя и по тематиката " Организацията за икономическо сътрудничество и раз " и влизането в Еврозоната, с цел да може следващата година да сме изцяло готови. България не би трябвало да остава в периферията на Европа ", добави Пеканов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР