Надявам се, че имаме още време до 8 декември, но

...
Надявам се, че имаме още време до 8 декември, но
Коментари Харесай

Мария Габриел за Шенген: Надявам се на решение, което следва от това какво е показала България

" Надявам се, че имаме още време до 8 декември, само че за мен е значимо в този момент да кажем, че е време страните членки да покажат, че когато са изпълнени критериите, би трябвало да бъде направено решение, което следва от това, което е посочила България ", това сподели еврокомисарят Мария Габриел във връзка решението на Нидерландия да блокира присъединението на страната ни за влизане в Шенген.

" Аз се веселя, че Европейска комисия застава твърдо зад трите страни - България, Румъния и Хърватия. Искрено се надявам, че в тази обстановка няма да бъдат употребявани доводи, които нямат място в тази полемика. Тук посланието е за България и за изпълненото от нея. Посланието е за българските жители. Посланието е за Европейски Съюз, който когато споделя, че има полезности, тези полезности да важат за всички ".

Относно мненията на нидерландския министър председател Марк Рюте, че българската граница се прекосявала " против банкнота от 50 евро ", Габриел съобщи:

" Аз мисля, че доста ясно всички сме единомислещи, че няма място за такива мнения, заящото Шенген се движи след техническа оценка. И след последните задачи, в това число, в които и Европейска комисия беше, ясно демонстрираха, че тези критерии са изпълнени. Това, което в този момент би трябвало да се случи, е да не бъдат импортирани повече доводи, които нямат място, отново дублирам, в тази полемика и това решение ".

На въпрос за вероятния вид Румъния да влезе в Шенген, а България - не, еврокомисарят разяснява:

" Надявам се, че тези, които позволяват този сюжет, ясно си дават сметка за това то с какви последици ще бъде. последици изключително в стратегически и геостартегическа обстановка, в която сме и в която България е външна граница на Европейския съюз ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР