Надявам се, че ефектът ще е положителен за българските фенове

...
Надявам се, че ефектът ще е положителен за българските фенове
Коментари Харесай

Стилиян Петров: От българския футбол излиза единствено корупция и уреждането на мачове

" Надявам се, че резултатът ще е позитивен за българските почитатели и българския футбол. Държавата играе огромна роля за това българският футбол да прогресира. През последните години не можем да използваме ресурсите на страната за българския спорт и футбол. Надявам се след случаите към България да има положителен резултат, с цел да стартира да се развива българският футбол, тъй като изостава ", показа Стилиян Петров, които е човек от щаба на Димитър Бербатов.

Той бе посетител в " Стълбището " на Дарик радио, където приказва за настоящата наболяла обстановка към българския футбол, митингите на почитателите и ръководството на Българския футболен съюз.

" Вината за всичко е на БФС, трансферира се виновността към Столична дирекция на вътрешните работи, по-късно към УЕФА. Ще е забавно да се види връзката сред БФС и УЕФА. Винаги всички други са отговорни, само че не и те. Трябва да си поемат отговорността. Хората, които ръководят футбола, не помниха какво значи футболът, какви са техните отговорности ", добави Петров.

" На митинга видяхме доста хора от всички възрасти - хора, които са видели доста във футбола, изпитали са радостни моменти, видели са отрицателното, само че в последните години виждаме единствено отрицателно от българския футбол. Хората в БФС трябваше да дадат културата, те трябваше да изградят тези момчета и девойки, които да популяризират България. В момента нямаме футболист в топ 5 шампионатите. Това, че БФС се пробва да бяга от един в различен град, за това, че почитателите си изричат мнението, това е обективното мнение. Народът няма кой да го заплаши, подкупи, репресира. Родителите желаят децата им да са като героите, които бяха те преди 30 години. "

" Единственото нещо, което излиза от българския футбол е корупцията, уреждането на мачовете, репресията към клубовете, недобре работещата система, с това се свързва българският футбол. Много огромен проблем в България е уреждането на мачовете. Клубовете имат огромна взаимозависимост. Който поеме кормилото, би трябвало да изкорени това. В Европа се работи мощно в тази тенденция. Тези процеси би трябвало да работят за българския футбол и да вършат по този начин, че да има друго лице. Актуалното равнище на българските футболисти и треньори е доста едва, за жалост. Трябва да сме откровени тук. Подготовката, процесът изостава от огромните шампионати. Българските футболисти са неподготвени.

Когато си част от БФС, би трябвало да си образец, да показваш чистия му имидж, това към този момент го няма. УЕФА и ФИФА доста мъчно могат да подхващат дейности в една федерация, имат отговорност, само че в огромна част от случаите оставят федерациите да работят по свои правила. В момента БФС работи против законите на страната, а това се разрешава.

УЕФА се държи настрани да влиза в спор с федерациите. Във всяка една страна има закони. Причината да се държат по този начин, е зависимостта. При влизането на нов човек всички неща, които са правили, ще лъснат. За нас не е загадка какво съставляват БФС и тези хора.

Те не виждат виновността, отговорностите. Това, което видяхме оня ден, демонстрира, че нямат фенска поддръжка. Бяха изключение 140 и повече клуба. Два пъти над 2/3 от клубовете се събраха заявления за Конгрес, даже в този момент има входирани заявления и те отново питат кой им желае оставките. Всяка една институция има своята отговорност за спорта в България. Когато се съблюдават законите, е доста мъчно тези хора да ръководят 18 години.

В идващите дни ще забележим дали гласът на почитателите се е чул, дали БФС са го чули. Явно не. Тези хора си мислят, че не е тяхна виновност. Българският почитател още веднъж ще има шансът да поддържа БФС. Има доста кадърни хора в БФС. Направили сме си нашия разбор. Има доста хора, които могат да продължат да работят в БФС. Заплахите бяха и към тези хора, беше им казано, че когато стане смяната, ще изхвърчат от работните си места. Това е методът им на работа. Страхът е огромно нещо. Не всичко е изрядно, ще намерим доста пробойни. Излязоха невероятни неща за това какво съставлява БФС ", приключи Стилиян Петров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР