Надявам се бюджетът за 2024 година да се приеме до

...
Надявам се бюджетът за 2024 година да се приеме до
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Важно е бюджетът да се приеме навреме, за да има спокойствие за всички

Надявам се бюджетът за 2024 година да се одобри до края на годината, с цел да има успокоение и предвидимост за всички. “ Това акцентира някогашният обществен министър Зорница Русинова. Тя уточни, че в случай че желаеме да влезем в еврозоната, би трябвало да съблюдаваме бюджетна дисциплинираност , само че въпреки това, би трябвало да се подсигуряват всички нараснали обществени заплащания .

Трябва да се търси баланс на метода, по който се усилват пенсиите, без да основава по-голяма тежест на работещите и работодателите, тъй като ние осигуряваме парите за пенсиите.

Това, което тормози всички, е скачането на цени, несъразмерното повишаване на приходите, тъй като част от компаниите усилват заплатите , само че това не дава убеденост на хората, че идната година ще могат да преживеят.

Всички експерти и финансови анализатори споделят, че е време да се развие този валутен ръб, тъй като това значително стагнира част от опциите за добър стопански напредък, а синдикатите настояват, че това води до закъснение растежа на приходите.

Влизането в еврозоната ще ни донесе доста спомагателни изгоди. Всички браншове ще могат доста по-добре да се развиват.

Ако не се стигне до изясненост дали 1 януари 2025г. е нашият период, другата година предстоят избори за Европейски парламент и тогава никой не може да ни даде гаранции по какъв начин вървят договарянията .

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР