Надявам се БНТ да се проветри - така обобщава кадровите

...
Надявам се БНТ да се проветри - така обобщава кадровите
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: Надявам се БНТ да се проветри

Надявам се Българска национална телевизия да се проветри " - по този начин обобщава кадровите промени в държавната телевизия шефът ѝ Емил Кошлуков в изявление пред " 24 часа ".

На въпрос за резултата от състезанията за програмни шефове, той показва, че на тях са се явили " хора не кой знае какъв брой положителни ". За БНТ1 е определен човек от малкия екран - Ивайло Огнянов от БНТ2, един от създателите на " Домът на вярата ". Програмен шеф на БНТ2 е Николай Табаков. Общ програмен шеф на Българска национална телевизия не можахме да намерим и позицията е свободна, показва Кошлуков.

" Правим непрестанно комисии за асортимент за разнообразни други длъжности. Надявам се Българска национална телевизия да се проветри. Един от проблемите в такава институция с 60-годишна история са шуробаджанащината и връзкарството. И това е проблем на цялата администрация в страната, освен в Българска национална телевизия ", изяснява той. Допълва, че един конкурс не може да се оправи с всеобщия кусур на администрацията в нея да работят цели фамилии.

Затова показва, че ще направи телевизионна академия, която е записал и в концепцията си. За нея са водени диалози с ректорите на няколко университета, с цел да се основават гении.

В отговор на въпрос оповестява, че е върнал надвзетата за 5 месеца заплата, за която преди време сподели, че не е знаел, че била увеличена с 40% и не е обърнал внимание, че получава много повече пари. Добави, че я е върнал, тъй като това е морално, само че другояче законът разрешавал шефовете сами да си подвигат заплатите, което той не бил направил.

Обяснява, че желае да изхвърли хартията от малкия екран и да направя електронно ръководство, което възнамерява да се вкара до 2-3 месеца. Сега малкия екран единствено за хартия харчи по 40-50 хиляди лв. на година. Освен това желае архивът на Българска национална телевизия да се цифровизира, за което разговарял с вицепремиера Томислав Дончев.

В коментар на доста обсъжданата тематика за задълженията на малкия екран, които през 2019 година надвишиха бюджета й той изясни, че към този момент има нотариални предложения и стартират правосъдни процеси от дистрибуторски компании за филми и стратегия, на които Българска национална телевизия е дебитор " Поели сме повече, в сравнение с имаме опция. Включително от Би Би Си бяхме дадени на организация по събиране на вземанията. Имаме просрочени отговорности, някои от които с години ", уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР