Надя Толоконникова основа Pussy Riot през 2011 г., а всички

...
Надя Толоконникова основа Pussy Riot през 2011 г., а всички
Коментари Харесай

Как Надя от Pussy Riot помогна за събирането на 7 млн. долара в подкрепа на Украйна


Надя Толоконникова основа Pussy Riot през 2011 година, а всички помним пънк молитвата, която членовете на съветската феминистка пънк-рок група изнесоха в московската катедрала " Христос Спасител ", когато изпяха: " Богородице, прогони Путин ". Последствията бяха тежки. Толоконникова, дружно с двама други членове на Pussy Riot, бяха наказани на две години в сибирски затвор за безчинство през 2012 година Днес Толоконникова не остава безразлична и към съветските военни дейности в Украйна.

" Путин преди малко подписа закон, който споделя, че ще получите 15 години затвор даже за разискване на войната в Украйна. Не можете даже да я наричате война, би трябвало да я наричате специфична военна интервенция ", споделя Надя в изявление пред " ".

Когато Путин нахлува в Украйна на 24 февруари, Толоконникова дружно с разнообразни нейни сътрудници от целия свят започват децентрализираната самостоятелна организация Ukraine DAO, на чийто уебсайт се наддава с криптовалута за групова благосъстоятелност върху NFT изображение на украинското знаме, като единствено за пет дни са събрани 7,1 млн. $.

" С моите другари почувствахме, че би трябвало да реагираме по някакъв метод. Аз персонално съм уверена, че в обстановки като тази, активизмът е единственото нещо, което може да резервира разсъдъка ти. Да гледаш единствено бедствия и нещастия, без да правиш нищо по въпроса, е в действителност пагубно за света, само че също по този начин те унищожава постепенно и те кара да се чувстваш беззащитен ", декларира тя.

Парите към този момент са разпределени за организацията Come Back Alive, която събира средства за украинската войска от 2014 година - медицински грижи, муниции, образование и разбор на отбранителните дейности.

Толоконникова се усеща опустошена от нахлуването на съветските военни сили в Украйна: " Изпитвам суматоха, всеки ден рева. Това не беше нещо, което трябваше да се случи - това е злополучие, което ще постави завършек на живота на хиляди хора. Полудявам. "

Според Толоконникова е належащо " всеобщо въстание, милиони хора да излязат по улиците и да откажат да се приберат, до момента в който Путин не си отиде от власт. Това явно е необикновено рисково. Путин е вманиачен, тъй че може да открие огън против личния си народ. Определено разбирам за какво всички не са на улицата. "

Защо обаче се стига дотук? Толоконникова има отговор на въпроса - не един, а два. Вижте в.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР